Clement over Manchester City: “Een van de twee beste ploegen ter wereld”

© (Foto BELGA)
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Club Brugge begint dinsdagavond aan het derde duel van een nu al onwaarschijnlijke Champions League-campagne. Na twee stunts en een vier op zes wacht morgen alweer een gigantische uitdaging. Kan Club Brugge ook stunten tegen Manchester City? Philippe Clement gelooft alvast van wel.

“Ik wil altijd elke wedstrijd winnen. Morgen zullen een aantal spelers zichzelf moeten overstijgen”, klinkt het bij Clement. “Met de supporters achter ons spelen we met twaalf. We focussen op wat wij moeten doen maar we zijn tegelijk ook realistisch. Manchester City en Bayern Munchen zijn de twee beste ploegen van de wereld op dit moment. Het wordt een ongelofelijk grote uitdaging. Het is mooi om met onze groep, met onze kwaliteiten die uitdaging aan te gaan. Door onze eerste twee wedstrijden zijn er ook veel meer mensen beginnen geloven dat Club Brugge op dit niveau goede prestaties kan leveren. Dat hebben we ook bewezen maar City is nog een niveau hoger.”

Club Brugge werd met PSG, Manchester City en RB Leipzig ingedeeld in de ‘Groep des doods’ maar prijkt fier mee aan de leiding met vier punten. “Veel mensen hebben gezegd dat we nul punten zouden halen”, vervolgt de coach. “Maar het geloof is er altijd geweest. Het gebeurt heel weinig dat een ploeg een wedstrijd speelt zonder zelf een kans weg te geven. Het zal aan ons zijn om superefficiënt met die mogelijkheden om te gaan.”

De Ketelaere versus De Bruyne

Charles De Ketelaere leverde al twee glansprestaties af in de Champions League. Ook morgen wil hij zich maar wat graag tonen. “We moeten dezelfde focus hebben als tijdens de eerste twee wedstrijden. We proberen er alles uit te halen. Het is logisch dan we geen favoriet zijn maar we hebben niks te verliezen. Als we alles geven gaan het sowieso een goede wedstrijd worden”, laat De Ketelaere horen.

© (Foto BELGA)

Op de Nations League kreeg hij vorige week nog een assist van Kevin De Bruyne, morgen staan beide Rode Duivels tegenover elkaar. “De Bruyne is een voorbeeld voor mij en voor veel Belgische voetballers. Zijn tweevoetigheid en het feit dat hij de ballen legt waar hij wil zijn enorme troeven. De Bruyne onderschat ons zeker niet. Hij vertelde me dat ze met veel focus naar hier komen.”

Voor Clement wordt het een wedstrijd tegen de grote Pep Guardiola. “Ik ben altijd fan geweest van Guardiola. De manier waarop hij zijn ploeg laat spelen, in verschillende clubs en landen, zie ik graag. Hij heeft zijn eigen dominante spelstijl met veel beweging. Het zou me heel hard interesseren om eens in Manchester City op bezoek te gaan om te kijken hoe ze daar te werk gaan, sportief en qua begeleiding.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.