https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Clement over komst PSG: “Een van de gemakkelijkere wedstrijden dit seizoen”

Clement houdt het hoofd koel: “Dit is een wedstrijd waarin we alleen maar te winnen hebben.” © BRUNO FAHY BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Woensdag start Club Brugge aan de nieuwe campagne van de Champions League. Op de persconferentie was heel wat volk aanwezig en de meeste vragen gingen over Lionel Messi… of wat had u gedacht? Clement is duidelijk: “Messi is de beste speler ter wereld. Sommigen kiezen Ronaldo, maar voor mij is het Messi.”

De beste speler ter wereld valt dus te bewonderen op Jan Breydel, geflankeerd door andere wereldsterren Mbappé en Neymar. Je zou als doelman voor minder beginnen te zweten, maar Mignolet behield als vanouds zijn cool: “Ik heb heel veel respect voor de speler Messi, de persoon ken ik niet. Zijn statistieken en trofeeën spreken voor zich. Er is respect voor zijn carrière maar morgen staan we oog in oog met de doelstelling om zelf onze job zo goed mogelijk te doen. Op Wembley speelde ik nog een oefenwedstrijd tegen hem met Liverpool en toen wonnen we 4-0”, lachte de doelman. “Het is leuk om weer in de Champions League aan te treden, vooral ook met de supporters erbij. We kijken ernaar uit maar zij zeker na een jaartje afwezigheid, vooral tegen de beste tegenstrever van Europa met heel wat sterren.”

Iedereen droomde vroeger om op dit niveau te spelen

Of Big Si een plan klaar heeft om al dat formidabel voetbalgeweld af te stoppen? “Het wordt lastig om de 0 te houden, maar dat doe je als ploeg. We moeten niet alleen verdedigen, maar ook een plan bedenken om hen pijn te doen. We willen altijd een resultaat neerzetten, ongeacht de tegenstander, zeker als we thuis spelen. Tussen aanhalingstekens is dit een makkelijkere match dan op Eupen of Sint-Truiden.”

“Alleen maar te winnen”

Coach Philippe Clement had dezelfde mening als zijn doelwachter: “Dit is misschien een van de gemakkelijkere wedstrijden van dit seizoen, het is een wedstrijd waarin we alleen maar te winnen hebben. We gaan niet met elf rond onze eigen zestien hangen want dan slik je doelpunten. We gaan zelf proberen te scoren. We zullen een sterk collectief nodig hebben om een resultaat neer te zetten. Mijn ploeg moet vanaf de eerste minuut bezig zijn met hun eigen kwaliteit en niet met de kwaliteit van de tegenstanders. Het wordt heel interessant want iedereen droomde vroeger ooit om op dit niveau te mogen spelen.”

Eder Balanta werd vrijdag nog voor de rust gewisseld maar trainde terug voluit mee en behoort tot de wedstrijdselectie. Ook Wesley zal voor het eerst in de selectie zitten maar aan de aftrap komt hij al zeker niet. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten