Clement: “Op weg naar de titel komen er ook nederlagen op je pad”

© Belga
© Belga
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Met nog vier speeldagen te gaan is de druk op Club Brugge groter dan ooit tevoren om de landstitel binnen te halen. Racing Genk is tot op vijf punten genaderd en Brugge is al een tijdje op zoek naar hun beste vorm. Donderdagavond hoopt Club Brugge de eerste zege in de play-offs binnen te halen op het veld van Antwerp.

De 3-0 nederlaag op Genk zal wellicht voor enige twijfels in de hoofden van de spelers hebben gezorgd. Clement opende zijn persconferentie dan ook met een korte terugblik op die zware nederlaag:

“We hadden de eerste helft onder controle maar kregen een klap na de openingsgoal. Ik was vooral ontgoocheld dat er toen geen reactie kwam van de groep. Maar goed, dat zijn dingen die gebeuren tijdens de play-offs. Je moet er nu eenmaal rekening mee houden dat er op weg naar de titel ook nederlagen op je pad komen. We moeten die nederlaag in zijn perspectief plaatsen, in dat opzicht is het misschien zelfs beter dat je 3-0 verliest dan 1-0.”

CEO Mannaert in de kleedkamer

Donderdag wacht alweer een beladen wedstrijd op bezoek bij Antwerp, de ploeg die eind maart ging winnen op Jan Breydel. Het feit dat CEO Vincent Mannaert zijn troepen toesprak in de kleedkamer, toont aan dat de titelstress toch wel wat toeneemt.

“Vincent kwam zijn vertrouwen in de spelers uitspreken,” aldus Clement. “Ik zag een goede trainingsweek met heel veel focus en goesting. Ik verwacht dat de spelers dit ook doortrekken in de volgende wedstrijden.” De resterende vier speeldagen zullen we alvast Nabil Dirar en Federico Ricca niet meer in actie zien. Beide spelers zien hun seizoen vroegtijdig eindigen door een blessure.

Twee keer Antwerp

De slinkende kloof in het klassement brengt volgens Clement geen extra druk. Ook het feit dat Club Brugge twee keer na Genk aan de beurt komt, deert de coach niet: “Ik kijk niet naar de mogelijke scenario’s. De dobbelsteen kan nog alle kanten opdraaien. Alle vier de matchen uit de play-off konden net zo goed de andere kant opgegaan zijn. Het zijn de vier beste ploegen die tegen elkaar spelen, het is moeilijk om dezelfde dominantie te tonen als tijdens de competitie.”

Club Brugge neemt het donderdag om 18u30 op tegen Antwerp, op zondag volgt een nieuwe confrontatie met The Great Old in Jan Breydel. In het beste scenario kan Club Brugge op zondag de titel binnenhalen maar Clement is geen grote fan van scenario’s.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier