Clement na nederlaag op City: “4-1 is een overdreven score”

© (Foto BELGA)
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

De uitslag laat anders vermoeden maar Club Brugge mag tevreden terugblikken op hun Champions League-partij in Manchester. Een uur lang streed blauw-zwart goed mee maar in het laatste halfuur slikten ze alsnog drie treffers en een 4-1 nederlaag.

Coach Philippe Clement blikte tevreden terug, al was er ook een wrange nasmaak. “Wij hadden de kans op de 1-2 maar een minuut later incasseren we zelf een goal. Dat is zuur. We presteerden veel beter dan in de thuiswedstrijd, daar hebben we goede lessen uit getrokken. 4-1 is een overdreven score maar Manchester City verdiende het wel om te winnen. Ik ben tevreden met de evolutie die mijn ploeg doormaakte.”

Ook kapitein Vormer kon zich verzoenen met de prestatie: “We hebben een goede pot neergezet. We mogen trots zijn. Het is natuurlijk balen na de 2-1. Bij die fase stonden we niet goed, er was ook geen goede communicatie. City blijft een klasse apart. We mogen niet ontgoocheld zijn. We hebben goed meegedaan maar ze waren nog een klasse te sterk.”

De Ketelaere toonde iets meer ontgoocheling in zijn reactie: “4-1 is toch een zware uitslag. Je komt nooit om te verliezen. Voor de match hadden we hoop, aan de rust hadden we hoop maar finaal is er toch wel teleurstelling. De druk bleef aanhouden in de tweede helft. Nu krijgen we Leipzig voorgeschoteld. We moeten nog twee keer tonen dat we een plaats verdienen in de Europa League.”

Cruciaal duel

Binnen drie weken staat een erg cruciaal duel op het programma. Club Brugge ontvangt dan thuis RB Leipzig met een ticket voor de Europa League als inzet. In dat opzicht deed Brugge gisteren een slechte zaak aangezien Leipzig in blessuretijd hun eerste punt van deze campagne behaalde. Een gelijkspel volstaat altijd voor Europese overwintering. “Door een punt te halen tegen PSG bewijst Leipzig dat het een erg goede ploeg is”, beaamde Clement. “Het wordt een harde strijd voor het Europese ticket. Ik zei voor de campagne dat we drie stunts zouden nodig hebben. Inmiddels hebben we twee stunts achter de rug, een derde stunt zal nodig zijn om punten te halen tegen Leipzig. Ik ben blij dat we het voor eigen publiek mogen proberen. Onze twaalfde man zal ons de nodige energie geven”, besloot Clement.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.