https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Clement na historische avond: “Mooiste prestatie uit mijn carrière”

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Wat een wedstrijd. Terwijl de hele wereld uitkeek naar het Europese debuut van Lionel Messi bij PSG, moest die zich tevreden stellen met een figurantenrol.

Club Brugge was heer en meester en behaalde een verdiend punt. Niks anders dan tevreden gezichten bij coach en spelers. “Dit is een historische prestatie”, aldus een fiere coach Philippe Clement. “Niet alleen vanwege het resultaat want dat had zelfs nog beter kunnen zijn maar vooral door de manier waarop. De wijze waarop we aanvallend en defensief zo’n prestatie hebben neergezet maakt me bijzonder trots. Dit was de mooiste prestatie uit mijn carrière.” Toch beseft de coach dat er nog vijf moeilijke wedstrijden op het programma staan, te beginnen met de uitmatch op RB Leipzig. “We hebben nog vijf finales te gaan en zullen ons vel heel duur verkopen.”

Man van de wedstrijd was ongetwijfeld Charles De Ketelaere. Hij bleef de hele avond lang een gesel voor de Parijse defensie. “Het was een fantastische avond. We hebben met veel lef gevoetbald. Iedereen heeft hard gewerkt en we behalen een mooi resultaat. We hadden zelfs nog kansen om te winnen. We verdedigden heel gefocust tegen sterren zoals Messi, Neymar en Mbappé. We kunnen enkel maar trots zijn en dit geeft vertrouwen voor de toekomst maar het wordt nu niet opeens gemakkelijker.”

© (Foto BELGA)

De enige blauw-zwarte goal kwam van de voet van Hans Vanaken, nog zo’n uitblinker. “Nee, er is na de wedstrijd niemand van PSG mijn truitje komen vragen”, lachte een zichtbaar gelukkige Vanaken. “Het was een geweldige avond, zeker met de sfeer van ons thuispubliek. We speelden tegen de beste voetballers ter wereld maar in voetbal kan alles, dat is nu nog maar eens bewezen.” Aangezien Vormer op de bank zat, was Vanaken de gelegenheidskapitein. “We hebben de kansen gehad om aanspraak te maken op meer maar uiteindelijk moeten we tevreden zijn met een puntendeling. Je mag niet vergeten dat zij ook de kans hadden op een tweede goal, maar die is dus niet gevallen. We tellen nu een puntje meer dan Leipzig, dat is mooi meegenomen maar er komen nog vijf zware wedstrijden aan. Het is een heel mooi begin van de campagne maar nu moeten we naar Leipzig en dat is alweer een heel belangrijke wedstrijd.”

Zaterdagavond trekt competitieleider Club Brugge naar Charleroi, die maar een puntje minder tellen in de klassering. De voorbije drie seizoen slaagde blauw-zwart er niet in om met de volle buit terug te keren. Benieuwd of er geen sprake is van decompressie na de glansprestatie tegen het Parijse sterrenensemble. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.