Clement furieus na wedstrijd tegen Mechelen: “Hier kan ik niet mee leven”

Club Brugge is op de dool in de Belgische competitie. Het puurde slechts twee punten uit de laatste drie wedstrijden. Tegen een gehavend KV Mechelen gaf het zelfs een 2-0 voorsprong weg.

Philippe Clement toonde zich na de wedstrijd bijzonder ontgoocheld in zijn spelersgroep. © belga

Niet enkel het resultaat viel tegen, ook het spelbeeld was ondermaats. Coach Philippe Clement was dan ook furieus. “Ik kan de juiste woorden niet vinden. Nog nooit in mijn leven ben ik zo kwaad en teleurgesteld geweest als vandaag. Het is onwaarschijnlijk dat we een 2-0 voorsprong op die manier nog weggeven. In de tweede helft schoten we op alle vlakken tekort.”

“Zowel met of zonder bal was het slecht. We wonnen geen duels meer, we speelden niet compact, het waren precies elf eilandjes op het veld. Dit Club was onherkenbaar en ik heb er geen verklaring voor. De mentaliteit, lopen voor elke bal, vechten… Dat was er allemaal niet. Ik kan niet leven met wat ik vandaag op het veld heb gezien. Je hebt een ondergrens, wel dit was er nog eens ver onder. Een complete offday kan al eens gebeuren maar als je je truitje niet nat wil maken, vind ik dat nog veel erger”, aldus de coach.

Woensdag treed Club in de Champions League aan tegen groepsfavoriet Borussia Dortmund, een compleet ander kaliber dan KV Mechelen. “Als we op deze manier tegen Dortmund spelen, krijgen we er negen of tien binnen”, raast Clement verder. “De spelers gaan terug moeten tonen dat ze fier zijn om voor deze kleuren te spelen. Ze hebben heel veel geluk dat er geen supporters in het stadion zaten, want anders hadden ze een nog groter probleem gehad. Ik verwacht een reactie tegen Dortmund maar ook op zondag tegen Oostende.”

Cadeaudoelpunten

Het omgekeerde verhaal natuurlijk bij Mechelen-coach Wouter Vrancken. Hij miste heel wat spelers wegen coronabesmettingen en Mechelen had de wedstrijd graag willen uitstellen. “Ik ben een heel fiere trainer,” verklaarde Vrancken.

“Het waren twee heel moeilijke weken. We hebben maar één keer met de volledige groep kunnen trainen. Ik ben fier op de groep en op hun mentaliteit. Wij geven twee goals cadeau in de eerste helft en om dat dan nog goed te maken. We lieten zelfs nog een paar kansen onbenut. Ik kan niet anders dan lovend zijn.”

Eerlijke Mignolet

Doelman Simon Mignolet kreeg het tijdens de match al op zijn heupen van het ondermaatse spelniveau van zijn ploegmakkers met een fikse uitbrander tot gevolg. Zijn analyse na de wedstrijd was eerlijk: “Als je na 40 minuten met 2-0 op voorsprong staat, mag je dat nooit meer weggeven. Hun doelpunt net voor de rust gaf hen energie.”

“Ze roken hun kans en kwamen met die ingesteldheid uit de kleedkamers. Ze zijn de betere ploeg geweest, ook na de rust. Daar moeten we eerlijk in zijn. Wij creëerden geen kansen om die derde goal te maken en op het einde krijgen we dan een doelpunt tegen waardoor we blijven steken op een punt. Heel jammer natuurlijk.”

(JT/ foto BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.