Clem Otté en Tibo Moenens klaar voor topper tegen ex-ploeg Heestert

Clem Otté en Tibo Moenens speelden allebei vorig seizoen bij Sparta Heestert maar maakten de overstap naar SV Anzegem. De topper Sparta Heestert - SV Anzegem wordt dus een weerzien met hun vorige ploeg. (Foto HDV)
Redactie KW

De topper Sparta Heestert-SV Anzegem, dit weekend in tweede provinciale B, is hét gespreksonderwerp bij velen. De twee ploegen wonnen vorig weekend. Heestert staat derde in het klassement met 22 punten, Anzegem staat tweede met 23 punten. De twee ploegen blazen een beetje in de nek van Wevelgem City, leider van het klassement met 25 punten.

Clem Otté (34) en Tibo Moenens (20) hebben allebei een verleden bij Sparta Heestert. Voor hen telt dit seizoen SV Anzegem. In het vooruitzicht van de topper was het tijd voor een onderhoudend dubbelinterview. De kantine van SV Anzegem was plaats van afspraak.

Clem Otté (34) woont in Stasegem, is leerkracht lichamelijke opvoeding , getrouwd en vader van twee zonen waarvan de jongste wil voetballer worden en de oudste meer aan turnen denkt. Tibo Moenens (20) woont in Vichte, is student milieu en duurzaamheidsmanagement in de Hogeschool in Gent. Hij heeft een vriendin. Ze zitten alle twee op ‘kot’ in Gent.

Vorig seizoen hebben jullie beiden bij Heestert gespeeld, tevreden over de ploegresultaten en de eigen prestaties in dat seizoen?

Clem: “De ambitie was de eindronde, dat is gelukt. Heestert verloor tegen Dadizele in de finale. Ik was echter in de eindronde geblesseerd.”

Tibo: “Ik heb ook meegewerkt om de ploeg naar de eindronde te loodsen. Tegen Nieuwkerken, in de halve finale, was ik er nog bij. Voor de finale tegen Dadizele moest ik passen, ik had examens.”

Jullie waren blijkbaar niet iedere week ‘zeker’ van je plaats?

Clem: “Tot de jaarwisseling was ik telkens geselecteerd. Zodra uitlekte dat ik bij SV Anzegem had getekend, kreeg ik minder startkansen. Toch maakte ik 16 doelpunten.”

Tibo: “Ik had het, door omstandigheden, moeilijk om veel aan de aftrap te komen. Ik begon het seizoen op de bank, daarna was er een vervelende enkelblessure. Na revalidatie waren er enerzijds startkansen en anderzijds zitjes op de bank.”

Vorig seizoen bij Heestert was Kurt Hugelier jullie trainer. In deze competitie bij Anzegem is Francky Dekenne de sportieve leidsman. Is er een verschil merkbaar?

Clem: “Francky Dekenne is een trainer met veel ambitie, dat zie je aan de beschikbare spelerskern. Francky wil altijd winnen. Ook met Kurt Hugelier werken was aangenaam. Hij tilde evenwel niet zo zwaar aan een nederlaag. Toch zijn het twee ‘warme” personen. Je kan er altijd tegen babbelen.”

Tibo: “Voor mij zijn Dekenne en Hugelier twee goeie trainers. Francky heeft op voetbalvlak wel meer ervaring. Hij trainde ook heel wat ploegen in het nationaal voetbal. Kurt anderzijds is al heel lang, ik denk 16 jaar, trainer bij Heestert. Hij is daar eigenlijk een icoon.”

Wat waren vorig seizoen de uitslagen van Heestert tegen Anzegem?

Clem: “We wonnen thuis en speelden in Anzegem gelijk, we waren er alletwee bij.”

Tibo: “We zaten inderdaad in de selectie, maar begonnen op de bank. Er was wel een invalbeurt.”

Wie trok aan de mouw om bij SV Anzegem te voetballen?

Clem: “Fabien Heysse had al enkele telefoontjes gedaan. Uiteindelijk hapte ik toe. Als 34-jarige nog mogen voetballen bij een ploeg met ambitie, dat was een nieuwe uitdaging.”

“Er zal verder iedere week geknokt moeten worden” – Tibo Moenens

Tibo: “Ik werd eveneens gepolst door Fabien Heysse. Toen had Clem Otté echter al getekend. Ik kwam terecht in een toffe bende, en voel mij hier goed. Clem en ikzelf hebben ons vlug aangepast.”

Heestert reeds zien spelen dit seizoen?

Clem: “Ik volg alleen de prestaties van mijn ex-ploeg in de media. De vrije tijd is aan mijn gezin besteed.”

Tibo: “Ik volg alles in de media. In mijn ‘vrije tijd’ moet ik studeren.”

Nog contacten met spelers van Heestert?

Clem: “Ik heb daar maar één seizoen gespeeld, in die periode bestond er niet direct een stevige band, al zal het een blij weerzien worden. Soms kom ik nog wel eens een ex-ploegmaat tegen.”

Tibo: “Ik hoor sporadisch nog Jari Dejaegere, maar daar blijft het bij.”

Zowel Heestert als Anzegem staan in de top vijf, zelfs in de top drie. Is Anzegem een titelfavoriet?

Clem: “Je kan dat moeilijk voorspellen. Er kan nog zoveel gebeuren. We zijn nog niet halfweg. Er kunnen spelers geblesseerd aan de kant moeten blijven. Huidig leider Wevelgem, Heestert en Dottenijs worden door mij ook als titelkandidaten getipt.”

Tibo: “De ambitie is opvallend aanwezig. Toch is het afwachten. Er zal verder iedere week moeten geknokt worden.”

Enig idee wie, als jullie alle twee spelen, in Heestert de rechtstreekse tegenstander ‘kan’ worden?

Clem: “Ik zie wellicht Eddy Putman en Niels Peers in mijn zone opdagen.”

Tibo: “Ik denk, wat mij betreft, eerder aan Jonas Defraeye.”

Werden of worden er, voor het duel tegen Heestert, weddenschappen afgesloten of is er tijd om een pronostiek te doen?

Clem: “Aan weddenschappen en een pronostiek denken wij niet. Op het veld in Heestert moet het gebeuren.”

Tibo: “Iedereen spreekt over een topmatch, niet over een eventuele uitslag of weddenschappen.”

Is er buiten het voetbal nog tijd of interesse voor andere sporten?

Clem: “Ik volg wel, van op afstand, het buitenlands voetbal. Er is geen interesse voor een bepaalde club, al zie ik ook wel graag Barcelona voetballen.”

Tibo: “Ik ga soms op uitstap met mijn vriendin maar dan is het niet naar de voetbal. Soms ga ik wel met vrienden naar een voetbalmatch in de regio kijken.” (RMN)

Zondag 18 november 15 uur: Sparta Heestert – SV Anzegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.