Christophe Rutten wordt de nieuwe beloftentrainer bij KFC Poperinge: “Ik verwacht 150 procent engagement van spelers”

Christophe Rutten belandde door zijn zoon Ethan bij KFC Poperinge.© (Foto DB)
Christophe Rutten belandde door zijn zoon Ethan bij KFC Poperinge.© (Foto DB)
Redactie KW

Christophe Rutten is de nieuwe beloftentrainer van KFC Poperinge. Drie en een half jaar geleden belandde Rutten in de hoppestad. Met dank aan zoon Ethan die niet kon aarden bij KVK Westhoek, maar wel bij KFC Poperinge. “Ethan werd bij Voormezele al snel ontdekt door Ieperse scouts”, aldus de 44-jarige Rutten.

Huis verkocht

“Na de tweede training zei Ethan tijdens onze terugrit in de wagen dat hij het niet leuk vond bij Westhoek. Ondanks interesse van Wervik kozen we, na lobbywerk van David Beerlandt, een goede vriend en bestuurslid bij KFC Poperinge, voor de hoppestad. Ethan vond de trainingen er wel leuk. We verkochten ons huis in Mesen en verhuisden naar Poperinge waar mijn vrouw en ik ook werkten. Ik volgde elke training van Ethan. Op een bepaald moment vroeg Kristof Mortier, die wist dat ik eerder al jeugdopleider bij Voormezele en hoofdtrainer van RW Hollebeke was geweest, of het jeugdtrainerschap bij KFC Poperinge niet iets voor mij was? Ik vond het een goed idee, op voorwaarde dat ik de ploeg van Ethan mocht trainen.”

En zo geschiedde. Eerst trainde Christophe de provinciale U10, een jaar later de provinciale U11. “Nog later trainde ik de gewestelijke U17. Toen TVJO Tom Vandenbussche mij in die periode benaderde, gaf ik hem mee dat de club op mij kon terugvallen indien ze een trainer zochten voor een ploeg hoger dan U17. Na het vertrek van Thomas Verstraete belandde de club bij mij. Omdat ik de beloftematchen enkel moet coachen en op een zeldzame uitzondering na geen training moet geven, kan ik de voetbalcarrière van zoon Ethan blijven volgen. Voor mij is dat het het allerbelangrijkste.”

Springplank

“Voor de spelers moet de belofteploeg een springplank worden naar het eerste elftal. Bovendien moeten A-kernspelers matchritme kunnen opdoen bij de beloften. Ik zal de hiërarchie respecteren en ervoor zorgen dat er iemand klaarstaat als T1 Dave Van Moerkercke een speler nodig heeft voor zijn A-elftal. Ik verwacht dan ook 150 procent engagement van de spelers.” (BPW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.