Christophe Ost is tevreden over het vlees in de kuip bij Eendracht Machelen: “Een goeie groep zonder vedetten”

Christophe Ost. © IDS
Redactie KW

Eendracht Machelen moet na een 3-0-nederlaag tegen Jong Zulte zijn leidersplaats afstaan aan Bottelare. Toch zijn er veel positieve geluiden bij de club na de degradatie vorig jaar. “Uiteraard waren er vraagtekens bij de competitiestart, maar onze trainer De Rho slaagde er snel in om een sterk geheel te smeden”, aldus Christophe Ost.

“Na de degradatie uit tweede provinciale moest er aan een nieuwe ploeg gebouwd worden met daarbij de nodige ruimte voor de eigen jeugd. Ook de bestuursploeg was nieuw, maar die liet meteen een nieuwe wind waaien”, verklaart Christophe Ost. “Wij beschikken over een goeie groep zonder vedetten, maar met de juiste mentaliteit en ook de sfeer zit zowel op als naast het veld erg goed. Op die stevige basis sneden wij de competitie erg goed aan, maar wij overtroffen toch wel de stoutste verwachtingen. Dat wij ook nog de eerste periodetitel pakten, is een serieuze opsteker. Het werd trouwens een spannende bedoening, want wij verloren van Moortsele en waren dus afhankelijk van de resultaten van de concurrentie. Bottelare speelde gelijk tegen De Pinte en Nazareth-Eke won van Melle, maar wij hadden een beter doelpuntensaldo. Wij hebben een sterke periode achter de rug en als ik er één match moet uitpikken, dan die tegen Bottelare. Het werd een echte thriller, waarin wij voorkwamen, maar dan op achterstand geplaatst werden. Wij toonden echter veerkracht en namen daarna de leiding weer over. Bottelare bracht de balans weer in evenwicht, maar onze eindspurt leverde een deugddoende overwinning op.”

Gretig Jong Zulte

“Zaterdagavond speelden we onder een ruime belangstelling de derby op Jong Zulte. Uiteraard wilden we daar op ons elan verder gaan, maar we werden verrast door de gretigheid van die mannen. Ook vonden we niet meteen een antwoord op hun 3-5-2-systeem en het veld, dat er vrij zwaar bij lag, was evenmin een bondgenoot voor ons. Jong Zulte won de meeste duels en stak verdiend de drie punten op zak. Hoe ver onze ambitie reikt dit seizoen? Met de titel zijn we zeker niet bezig. Het bestuur stelde een rustig seizoen in de linkerkolom voorop en na onze sterke periode hebben we al een ruime marge zodat we een eventueel dipje kunnen opvangen. In de reeks zijn alle ploegen trouwens erg aan elkaar gewaagd. Zo won Latem vorig weekend bijvoorbeeld verrassend van Gavere-Asper. Volgend weekend krijgen we rust en dan is het volle focus op alweer een zware opdracht tegen Nazareth-Eke, waarmee we de tweede plaats delen.” (IDS)

Zondag 4 december om 14.30 uur: E. Machelen-VC Nazareth Eke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier