Christophe Descamps niet naar VK Dadizele, Bram Paepe (Knokke) wordt zijn vervanger

Christophe Descamps is opnieuw een vrije speler en kan na zijn operatie misschien elders aan de slag. © VDB
Wouter Vander Stricht

Doelmannenwissel voor het seizoen bij VK Dadizele. De ene gerenommerde naam, Christophe Descamps, komt niet. Bram Paepe wordt zijn vervanger. De ene topdoelman maakt dus plaats voor andere…

Bij VK Dadizele stopt doelman Thomas Tassaert wegens werkverplichtingen. De club was ook op de hoogte van de blessure van de nieuwe doelman Descamps en wou nog een versterking binnenhalen om de voorbereiding toch met twee doelmannen te kunnen aanvatten. Matts Deneir blijft sowieso aan boord. Bram Paepe werd aangetrokken, maar ondertussen liet Christophe Descamps weten andere oorden op te zoeken.

Christophe Descamps (37) gaat dus niet naar VK Dadizele. Het was al een tijdje geweten dat de doelman, die de vorige vijf seizoenen voor E. Wervik voetbalde, eerst nog een operatie moest ondergaan. In onderling overleg met VK Dadizele, dat pas gepromoveerd is naar eerste provinciale, werd het contract nu ontbonden. Descamps zou pas fit zijn net voor de competitiestart en dat vond men in Dadizele dus een te groot risico.

Kampioen eerste amateurklasse

En men had natuurlijk ook een ander toptarget in het vizier. Bram Paepe, vorig seizoen in de doel bij R. Knokke FC, is natuurlijk een doelman met naam en faam. Hij speelde met zijn team kampioen in de eerste amateurklasse, maar de kustploeg blijft wegens het ontbreken van een licentie in eerste amateur.

Bram Paepe kende mooie momenten bij R. Knokke FC.
Bram Paepe kende mooie momenten bij R. Knokke FC.© VDB

Bram Paepe (32) speelde in de jeugd bij Club Brugge, via Jong Male en KFC Varsenare stootte hij met OMS Ingelmunster opnieuw door naar het nationale voetbal. Knokke kwam er hem weghalen en daar mocht dus opnieuw een titel vieren. Hij stopte bij Knokke omdat de combinatie met zijn werk en de verhuis naar de regio Pittem te zwaar leek te worden. Maar nu heeft hij dus een nieuwe club gevonden. En die club onderstreept meteen de ambities voor volgend seizoen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.