Christophe Caesens ziet gezonde concurrentie bij SV Kortrijk

Christophe Caesens. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

In derde provinciale C wil SV Kortrijk na een drukke transferperiode goed van start gaan op het veld van FC Aarsele. Met coach Davy Vercruysse als opvolger van Geert Vandevyvere en liefst 18 nieuwe spelers staat blauw-zwart voor een uitdaging.

“We hebben een heel positieve voorbereiding achter de rug“, opent Christophe Caesens, de nieuwe kapitein die aan zijn vijfde seizoen KSV begint. “Met 18 nieuwe namen maakte de ploeg een opvallende verjonging door. Plots ben ik met mijn 24 jaar een van de oudere spelers. Ik voel me dan ook goed in mijn aanvoerdersrol.”

“Ik zie nu al dat deze groep heel fel aaneen hangt, zowel op als naast het veld. We gingen op teambuilding naar de Transfosite in Zwevegem, waar ons onder meer een touwenparcours wachtte en heel wat teamgenoten een nat pak aan overhielden. Tegen Zwevegem Sport speelden we nota bene een heel sterke oefenpot, die we winnend afsloten. Voor komend seizoen verwacht ik heel veel gezonde concurrentie, want alle postjes zijn driedubbel bezet. Dat kan alleen maar de inzet ten goede komen.”

“Onder de nieuwe T1 Davy Vercruysse trainen we vooral meer met de bal en vooralsnog minder op conditie. Bovendien kan dat op het mooie kunstgrasveld van de Lange Munte. We willen verzorgd en attractief voetbal brengen. Tegen Aarsele verwacht ik een heel gretige ploeg, want we willen van bij het begin onze ambitie onderstrepen en dat is hoe dan ook om opnieuw te strijden voor een plek in de top vijf.” (GH)

Zondag 3 september om 15 uur: FC Aarsele – SV Kortrijk.