Christophe Bostoen (Zwevegem Sport, 2B) is duidelijk: “Deftig antwoord of ik stap op”

Christophe Bostoen: "Ik heb echt geen zin om nog veel energie in een groep te steken als er zulke prestaties worden geleverd." (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

De manier waarop Zwevegem de derby in Otegem alsnog uit handen gaf, was hemeltergend en zorgde voor emotionele reacties. Niet in het minst bij coach Christophe Bostoen, die met ontslag dreigde en dat eigenlijk blijft doen.

“Hoe we dat nog konden weggeven, dat is te belachelijk voor woorden“, aldus Christophe Bostoen. “We komen 0-3 voor met nog een halfuur voor de boeg, maar het is nog maar eens gebleken dat we niet in staat zijn te bikkelen als dat moet. Komen we tegen een karakterploeg te staan, dan delven we het onderspit. Alleen lichtvoetige voetballertjes zullen het verschil niet maken, hoor. Er moet geknokt worden en daarop heeft Otegem een patent. De mentaliteit bij ons daarentegen laat dit prille seizoen te vaak te wensen over. Dat we nochtans over voldoende maturiteit beschikken? Die enkele ervaren spelers kunnen alleen de boel niet overeind houden. Het is leuk hoor, zoveel mogelijk met jeugd spelen, maar de ingesteldheid van die jonge gasten moet gewoonweg beter, veel beter.”

Het is duidelijk dat de maat (bijna) vol is voor de Zwevegemse coach. “Ik wilde er zondagavond na de match eigenlijk mee kappen. Dit was echt de keer teveel, voor mij is de maat vol. Kijk, ik eis een klaar en duidelijk antwoord tijdens de match van zaterdag in Ingooigem. Komt die reactie er niet, dan trek ik mijn conclusies. Ik heb echt geen zin om nog veel energie in een groep te steken als er zulke prestaties worden geleverd. Ik voelde mij echt belachelijk na die match in Otegem en ik hoop dat de spelers zich ook zo voelden.” (MCH)

Blauwvoet Otegem 4-3 Zwevegem Sport

Zwevegem: Vercaemst, Damman, Defoirdt, Vandenheede, Pignatiello, Viaene (61′ Ngah Noah), V. Bostoen, B. Delcroix, Delmotte, Cappelier (85′ Leva), A. Delcroix.

Doelpunten: 42′ Defoirdt 0-1, 45′ A. Delcroix 0-2, 51′ Bostoen 0-3, 57′ Terras 1-3, 71′ Manderick 2-3, 85′ Verwee 3-3 (pen.), 90′ Van Troys 4-3.

Zaterdag 14 oktober om 19 uur: GD Ingooigem – Zwevegem Sport.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.