Charlotte Laridon ruilt Club YLA voor Zulte Waregem: “Na al die jaren is het beetje op”

“Ik hoop dat ik de juiste keuze maakte, vooraf weet je dat nooit”, stelt Charlotte Laridon. (foto MVW)©FranckyDryepondt {{
“Ik hoop dat ik de juiste keuze maakte, vooraf weet je dat nooit”, stelt Charlotte Laridon. (foto MVW)©FranckyDryepondt {{
Redactie KW

Charlotte Laridon (27) is aan haar laatste weken bij Club YLA bezig. Volgend seizoen ruilt de aanvaller blauw-zwart voor Zulte Waregem. De lerares ICT en lichamelijke opvoeding heeft in het voetbal nood aan een nieuwe uitdaging.

Van haar zestiende speelt Laridon bij Club Brugge. Niet onafgebroken want ze laste eens een pauze in en ging ook twee jaar voor DVK Egem voetballen. Van kleins af heeft ze een blauw-zwart voetbalhart want bij heel wat nationale en Europese wedstrijden zat ze in het Jan Breydelstadion. “Ik blijf supporteren voor Club Brugge, maar volgend seizoen ga ik ook wel eens naar de mannen van Zulte Waregem kijken”, vermoedt Laridon.

In de hoop dat bij de start van de competitie 2021-22 publiek weer matchen mag bijwonen. De thuishaven van de vrouwen van Zulte Waregem is niet het Waregemse Regenboogstadion, maar het sportpark in de Zultse Kastanjelaan. Op 12 juli zal trainer Angelo Gaytant zijn speelsters op de eerste training verwelkomen. Niet alleen Charlotte Laridon, maar ook Debbie Decoene en Thalita De Groote ruilen over enkele weken Club YLA voor Essevee. “Neen, we spraken helemaal niet af dat we samen deze overstap zouden maken”, gaat Laridon verder.

“Bij mij is het, na al die jaren bij dezelfde ploeg, een beetje op. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Dat wordt het ook want Zulte Waregem trok in offensief opzicht heel wat nieuwe speelsters aan. Met de bedoeling om de top vijf van de Super League het vuur aan de schenen te leggen.”

Goal tegen RSCA

Naast Laridon, Decoene en De Groote haalde Zulte Waregem ook offensieve middenvelder Margaux Van Ackere (Aalst), spits Elke Van Gorp (Anderlecht), doelvrouw Lowiese Seynhaeve (Anderlecht) en verdediger Heike Maelfait (OHL). Aan trainer Gaytant om tegen de start van de competitie een nieuwe ploeg te kneden. “Ik hoop dat ik de juiste keuze maakte, vooraf weet je dat nooit”, blikt Laridon vooruit.

“De gelijkmaker bij mijn invalbeurt tegen leider Anderlecht vorige week zaterdag was mijn zevende doelpunt dit seizoen. Door een breuk in het middenvoetsbeentje van mijn rechtervoet kon ik meer dan drie maand niet spelen. Dat accident gebeurde op 2 januari, tijdens de eerste training van het nieuwe jaar. De start van 2021 zal ik dus niet snel vergeten. Zes tot acht weken zou ik buiten strijd zijn. Het heeft wat langer geduurd. Pas eind april kon ik uit bij AA Gent Ladies een eerste keer invallen. Dat doelpunt tegen Anderlecht deed bijzonder veel deugd. Als spits leef je van goals. Vorig seizoen, toen de competitie half maart werd afgebroken, had ik er acht.”

Na zeven nederlagen op rij leek het team van trainer Leo Van der Elst zich naar het einde te slepen. De 2-2 tegen Anderlecht schenkt moed. “In de slotfase van play-off 1 gaan we ons vel nog duur verkopen”, benadrukt Laridon. “De kans is groot dat we in deze nacompetitie niet meer weggeraken van de vijfde plaats. Nochtans was top drie halen het doel. Die ambitie moeten we jammer genoeg bijstellen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier