Charles, Flo en Amaury studeren samen in Gent en voetballen voor KRC Harelbeke

Flo Decoster, Amaury Verdruye en Charles Noppe (v.l.n.r.) vormen een hechte bende en wonen in Gent op amper 200 meter van elkaar. © MVA
Redactie KW

Met Charles Noppe, Flo Decostere en de nieuwe doelman Amaury Verdruye spelen er drie gezworen kameraden in het fanion van de Ratten, die alle drie hoger onderwijs volgen in Gent. Een kennismaking.

Charles Noppe is afkomstig van Kuurne, maar verhuisde als kind naar Vichte. Hij voetbalde twee jaar bij Ingooigem, gevolgd door vier jaar Club Brugge. Daarna ging het richting Zulte Waregem, waar hij zijn vriend Flo Decostere terugvond. En nu speel ik al zeven seizoenen bij Harelbeke. Ondertussen liep ik natuurlijk ook school. Ik volgde in het middelbaar de economische richting in het college in Waregem. Daar gingen Flo en Amaury ook naar school. Ik zat zelf eerst met Flo in dezelfde klas en later ook met Amaury.” “Ik volgde ook economie”, vult Verdruye aan. Decostere volgde dan weer wiskunde-wetenschappen.

Ondertussen zijn de drie naar het hoger onderwijs getrokken. Ze kwamen met zijn drieën in Gent terecht. En jawel, hun kot ligt op amper 200 meter van elkaar. Los van het voetbal zien de drie maten mekaar quasi dagelijks, ook al volgen ze een verschillende opleiding. “Ik doe KMO-management”, begint Noppe. Dat is hogeschool. Ik probeerde het eerst aan de universiteit, waar ik twee jaar handelswetenschappen volgde. Maar dat was dus niet mijn ding. Ik heroriënteerde en nu zit ik beter in mijn vel.”

Derde keeper bij KVO

“Ik woonde zowat overal in West-Vlaanderen”, zegt Amaury Verdruye, die pas recent werd aangetrokken na het vertrek van Anthony Degrendel. “In Brugge, Kortrijk, Waregem en in Knokke. Mijn ouders zijn gescheiden. Mijn mama woonde in Kortrijk en ik kon er school lopen en voetballen in Waregem. Daar speelde Flo ook. Ik trok daarna naar KV Oostende. Mijn papa woonde namelijk aan zee, in Knokke. Het was daar ook wel plezant. Ik was in Oostende derde keeper, daalde daarna de sportieve ladder af richting Knokke. Daar was ik tweede doelman en speelde sporadisch ook wel eens. De laatste match van het seizoen speelde ik helemaal en we wonnen zelfs. Toch degradeerden we.”

Maar nu telt enkel KRC Harelbeke. “Ik volg in Gent de richting handelswetenschappen, met als specialiteit Finance en Risk. Ik heb de drie jaar bachelor al achter de rug, heb nu nog een jaar master te gaan.”

Flo Decostere woont in Machelen, bij Zulte. “Ik ging al snel voetballen bij Zulte- Waregem. Daar speelde ik heel mijn jeugd, 12 jaar lang. Toen ik 18 jaar was, klopte Harelbeke aan de deur. Ik kon bij Zulte Waregem blijven, bij de U19. Maar je moet realistisch blijven. Ik wist ook wel dat ik het niet tot in de eerste ploeg van een eersteklasser zou schoppen. Dat was ook het eerste jaar van mijn hogere studies en bij Essevee moet je zes keer per week trainen. De slotconclusie was snel gemaakt, dat zou onhaalbaar worden voor mij. Want ik wilde naar de unief in Gent.”

De Waregemse beloftencoach Stijn Meert heeft Flo toen aangeprezen bij toenmalig Harelbeketrainer Didier Degomme. “Zo speel ik nu al vier jaar bij Harelbeke. Ik ben best tevreden. Met die nieuwe regel van het jaar 2000 is het moeilijker geworden om in de ploeg te geraken. Elke wedstrijd moeten er namelijk twee spelers van 20 jaar of jonger zitten. Als je 21 bent, dan is dat dus geen voordeel. In onze ploeg zitten er liefst acht spelers van 1999. Dat is dus een strijd voor één plaatsje op de bank. Kenny Van Damme en Pieter De Smet zijn certitudes en ik ben de doublure in de centrale verdediging.”

Chirurgie

Decostere studeert geneeskunde aan de universiteit en begon aan zijn eerste van de drie masterjaren. “Ik wil in de chirurgie aan de slag. Tot nu toe heb ik een foutloos parcours afgelegd.”

“Bij mij is er altijd een tweede zit ingecalculeerd”, lacht Verdruye. “En Charles zal samen met mij afstuderen”, lacht Decostere.

“In Gent hebben we het goed. We zien elkaar bijna dagelijks”, gaat het in koor. Verdruye en Decostere zitten op kot en Noppe zit vaak bij zijn vriendin. “We drinken omzeggens dagelijks ons kopje koffie samen. Die coronaheisa aan de Overpoort? Wij zijn dit academiejaar nog niet naar de uitgaansbuurt geweest. Met al die politietoestanden, het feit dat je in sommige cafés moet reserveren… Neen, dat hoeft niet voor ons.”

“Wie de gekste van ons drie is? Dat schommelt. Een groot geluk is ook dat onze vriendinnen Céline, Laura en Marie goed overeenkomen. We zijn een echt bendetje geworden. Voor het leven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier