Charles De Ketelaere na eerste training met Rode Duivels: “Ik was wel onder de indruk”

Het gaat snel voor Charles De Ketelaere. Iets meer dan een jaar geleden werd hij bij Club Brugge door Philippe Clement vanuit het niets in de basis gedropt, en dan nog wel in het Champions League-duel tegen Paris Saint-Germain. Intussen is de negentienjarige De Ketelaere uitgegroeid tot sterkhouder bij de nationale beloften, was hij al meermaals beslissend en matchwinnaar voor blauw-zwart en sinds vorige vrijdag mag hij zich ook Rode Duivel noemen.

Charles De Ketelaere trainde vanmiddag voor het eerst met de Rode Duivels. © belga

Vanmiddag mocht De Ketelaere zich opmaken voor zijn eerste training bij de nationale elf. “De ontvangst was heel goed, het zijn allemaal vriendelijke jongens. Ik heb bijna met iedereen kennisgemaakt. Als voetballer leef je voor zulke momenten, ik kijk er alleen maar naar uit. Ik was best wel onder de indruk, want het zijn toch spelers naar wie je al lang opkijkt. En nu mag ik samen met hen trainen. Het zijn allemaal grote namen. Zo is Romelu Lukaku een van de beste spitsen ter wereld, misschien zelfs de beste. Het is een droom die uitkomt van met hen te mogen voetballen. Ze laten het voetbal zo makkelijk lijken, wat maakt dat je een goede ploeg hebt”, vertelde De Ketelaere maandag tijdens het persmoment. “Of ik al een liedje in gedachten heb om te zingen? Ik heb er al wel over nagedacht. Het geeft me ook wel wat stress, moet ik toegeven.”

Niet eens zo lang geleden stond De Ketelaere gewoon nog tussen de supporters bij wedstrijden van de Rode Duivels. “Op het WK stond ik in Brugge op het grote plein. Die bronzen medaille is toch wel mijn mooiste herinnering als fan. Ik herinner me ook nog België-Slovakije, een oefeninterland die in Brugge gespeeld werd. Ik was toen ballenjongen. Ik kan dus wel zeggen dat ik trots ben dat ik hier nu zelf zit.”

“En plots train je samen met misschien wel de beste spits ter wereld”

Na de oefeninterland tegen Zwitserland sluit De Ketelaere aan bij de nationale beloften voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina. Zo komt de Bruggeling in amper één week tijd in drie bubbels terecht. “Ik snap wel dat er vragen gesteld worden, maar iedereen wordt hier getest en er zijn veel maatregelen. Ik hou me vooral bezig met voetbal. Het klopt dat er veel wedstrijden zijn, maar voor mij zijn er dan veel mogelijkheden om mezelf te tonen. Nu komt eerst Zwitserland en nadien schakel ik over op Bosnië, het zijn allebei belangrijke wedstrijden. Ik wil me in beide duels tonen. Natuurlijk hoop ik ook bij de Rode Duivels op speelminuten. De bondscoach heeft in de vorige oefeninterland tegen Ivoorkust ook speelminuten aan debutanten gegeven.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.