Charleroi behoudt maximum na 0-2-zege bij Essevee

Essevee's Omar Govea en Charleroi's Ryota Morioka. © belga
Redactie KW

In een match die het niet verdiende te verliezen, moest Zulte Waregem toch het onderspit delven na een lucky goal van Kaveh Rezaei een kwartier voor tijd. Het team van Dury zette daarna nog alles op alles om minstens een punt te pakken, stuitte op de dubbele afweergordel van de Carolo’s en liep uiteindelijk in het mes, want Nicholson zorgde voor 0-2. Volgende week wacht de West-Vlaamse derby tegen Club Brugge.

Francky Dury gaf het vertrouwen aan dezelfde elf die 6 op 6 pakten tegen Waasland-Beveren en op Moeskroen. Karim Belhocine had nog minder redenen om zijn team te wijzigen: de Carolo’s prijkten met het maximum van de punten aan de leiding. Fall zat wel zijn tweede schorsingsdag uit.

De leider wou zijn maximum graag houden en dreigde meteen via Busi. Essevee liet zich evenwel niet onbetuigd en herstelde al snel het evenwicht in het spel, weliswaar beducht voor de razend gevaarlijke tegenprikken van Charleroi. Het meeste gevaar ging uit van een vrije trap van Morioka, net over. Nadien nam het spelniveau een fikse duik. Goede intenties, dat zeker, maar te veel onzuiverheden in de passing. Voor het eerste doelgevaar van de thuisploeg was het 37 minuten wachten, Opare knalde naast. De rechtsback solliciteerde in de slotminuut nog naar een assist, maar Vossen en Berahino verzuimden te scoren.

Afgekeurde goal

Na de rust was het hopen dat, aan beide zijden, de aanvallers iets meer in de pap te brokken zouden hebben tegen de sterke defensies. Zulte Waregem was de eerste ploeg die dreigde, maar de kopbal van Pletinckx miste venijn. Ook aan de overzijde brandde de lamp, maar Nicholson kon de center van Rezaei niet verzilveren.

De match had een goal nodig. Een geldige dan, wat niet van toepassing was op de wegens buitenspel afgekeurde treffer van Bruno. Charleroi kwam ook erg dicht bij een doelpunt, maar Bansen haalde alles uit de kast om een kopbal van Dessoleil uit zijn netten te houden. Ook de rebound van Nicholson ging niet binnen.

Vooral Zulte Waregem rook nu bloed, Penneteau ging goed plat op een schuiver van Govea. Plots viel de goal toch aan de overkant: Morioka bediende Nicholson, maar diens compleet mislukt schot kon door de vrijstaande Rezaei worden binnen gewerkt: 0-1 na 72 minuten.

Essevee liet zich niet pramen. Bruno flirtte met de gelijkmaker, maar zijn voorzetschot kon door niemand in doel worden verlengd. Ook pogingen van Vossen en Opare leverden geen goal op. Uiteindelijk was het Charleroi dat vlak voor tijd de zege helemaal veilig stelde met een goal van Nicholson.

(BV)

Zulte Waregem: Bansen, Deschacht, Pletinckx, De Bock (52′ Bianda), Opare, Seck, Van Hecke (77′ Sissako), Govea, Bruno, Berahino (77′ Dompé) en Vossen.

Charleroi: Penneteau, Busi, Willems, Dessoleil, Kayembe, Gholizadeh (88′ Ribeiro Costa), Gillet, Morioka, Ilaimaharitra, Nicholson en Rezaei (79′ Tsadjout).

Doelpunt: 72′ Rezaei 0-1, 88′ Nicholson 0-2.

Geel: 84′ Willems.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.