Cercletrainer Yves Vanderhaeghe: “We mogen geen fouten meer maken.”

Trainer Yves Vanderhaeghe en zijn assistent Thomas Buffel die vrijdag zijn 40ste verjaardag vierde.© ACR
Trainer Yves Vanderhaeghe en zijn assistent Thomas Buffel die vrijdag zijn 40ste verjaardag vierde.© ACR
Redactie KW

Cercle Brugge heeft nog zeven finales te spelen om het behoud te bewerkstelligen, te beginnen met een zeer belangrijk tweeluik, twee zes punten matchen. Trainer Yves Vanderhaeghe en voorzitter Vincent Goemaere blikken vooruit.

Door de winst van Waasland-Beveren tegen Eupen woensdag staat Cercle onderin. Volgens trainer Vanderhaeghe verandert er niets voor groen-zwart. “We moeten zelf punten pakken, zelf winnen”, beseft hij. “In deze periode moeten we niet naar anderen kijken, we moeten zelf zorgen voor de prestaties. Wat de groep op het veld bracht tegen Anderlecht was veel belovend. Het zal zaterdag op Moeskroen een geheel andere wedstrijd zijn. Er zal veel moeten worden geknokt, veel duels, tweede ballen.

We mogen geen fouten meer maken. Iedereen is er zich van bewust en daarom vraag ik enorm veel concentratie op de trainingen.”

Moekroen heeft op Le Canonnier een goede thuisreputatie. Ze grepen reeds veel punten, ook tegen ploegen die bovenin meedraaien. “Ze strijden voor elke meter en dat logisch gezien de situatie waar wij staan”, vindt de trainer van Cercle. “Ze laten niet veel voetbal toe, het is dus een moeilijk te bekampen ploeg die zelfs een beetje op de limiet speelt. Wij moeten klaar zijn om de duels aan te gaan. Zo niet komt het niet goed. Met alleen maar voetbal gaat het niet lukken en dat is een verkeerde ingesteldheid.”

Magisch recept

Bij Cercle werd vorig seizoen de Never Give Up campagne opgebouwd, die dankzij voorzitter Goemaere immens werd. “We moeten blijven werken zoals we de laatste weken en wedstrijden aangepakt hebben. Als je ons zag spelen tegen Anderlecht, dan weet je dat we dit opnieuw mogelijk kunnen maken. Iedereen moet en zal zijn positieve bijdrage leveren. Van de technische staf, de spelers, het secretariaat tot de greenkeepers. Iedereen heeft hetzelfde doel. Dat was het grote magische recept van vorig jaar. We hebben het olle molle tope gerealiseerd.”

Vorig jaar had de twaalfde man een groot aandeel in de remontada van groen-zwart. “Dit jaar missen we uiteraard onze fans in het stadion. De wedstrijd van vorig seizoen op Moeskroen blijft voor mij mythisch. Tweeduizend meegereisde fans die ons naar de overwinning schreeuwden. Een geluk dat we nog via de sociale media in contact kunnen blijven. Iets waar we de komende weken nog meer zullen op inzetten. Uiteraard had ik liever onze fans in het stadion gezien. Ik blijf positief, ik geloof dat we ons zullen redden en blijf hard aan die kar duwen”, aldus de voorzitter.

Decostere er opnieuw bij

Enkele spelers met weinig speelminuten hebben deze week een oefenmatch gespeeld met de beloften. 3-1 winst tegen Antwerp. Robbe Decostere was er voor zestig minuten bij. Hij is na zijn kuitbeenbreuk, die hij begin december opliep, opnieuw geselecteerd.

Vrijdag tegen Standard (0-1 verlies) werden bij de U21 nog eens vier spelers geselecteerd: Koshi, Cassaert, Dekuyper en Raux-Yao. Daarnaast konden enkele spelers die er tegen Anderlecht niet bij waren, donderdag een eerste keer bij de groep aansluiten: Vanhouttte, Van der Bruggen en Denkey, die wat last heeft aan de tenen en moeilijk voetbalschoenen kan verdragen. Voor Velkovski komt de match van zaterdag nog te vroeg.

(ACR)

Dit is de selectie die vrijdagnamiddag op afzondering trok: Didillon, Warleson, Bruzzese, Vintinho, Bates, Decostere, Pavlovic, Marcelin, Corryn, Biancone, Vanhoutte, Hoggas, Van der Bruggen, Lopes Da Silva, Ugbo, Hotic, Musaba, Denkey, Deman en Somers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier