De trainer van Cercle koos voor het West-Vlaams treffen tegen KSV Roeselare voor nog maar eens een andere, zij het een verrassende basisopstelling. Van Roose, Haroun en Yagan moesten plaats ruimen. Diarra kwam zelfs niet op het scheidsrechtersblad voor. De Schryver, Coussement, Diallo en de 18-jarige Simoens kregen hun kans.

Bij de bezoekers was het logisch dat dezelfde elf van maandag tegen Union startten. Na amper twee minuten mochten ze al meteen juichen. Lecomte bereikte na slap verdedigen bij groen-zwart en met wat geluk Godwin die op zijn beurt centraal Lépicier vond. De aanvoerder had de hoek maar voor het uitkiezen.

In het openingskwartier kreeg Godwin op diezelfde linkerflank een unieke gelegenheid om de score te verdubbelen, maar net toen hij wilde afdrukken gleed hij uit. Het was slechts uitstel. Een licht toegekende vrije trap buiten de zestien was een koud kunstje voor Kis om de bal over de muur te schilderen. Roeselare na nog geen kwartier op 0-2 en meteen in een zetel, want groen-zwart kon zelfs niet tot bij Biebauw geraken. Roeslare kreeg zelfs via Brouwers en Cornet nog kansen om de score op te drijven.

Twee vervangingen bij Cercle

In de tweede helft ving Roeselare de thuisploeg, dat twee vervangingen doorvoerde, verder goed op en prikte gevat tegen. Cornet en vooral Godwin, die onbegrijpelijk naast schoot, waren dicht bij de 0-3. Tussenin viel een eerste doelpoging van Cercle te noteren, toen Zolotic gevat tussenkwam. De eerste doelkans kwam pas na bijna een een uur: Kis met een schuiver, maar Biebauw ging goed plat. Luttele minuten later werd Zolotic met rood van het terrein gestuurd na een overtreding op de ingevallen Naudts. Biebauw stond paraat op de daaropvolgende vrije trap van Galvez-Lopez.

Net als de week voordien in Leuven kon Cercle geen gebruik maken van de manmeersituatie. Het was echter Ibou die kort voor het einde en vrij voor doel de over verdiende overwinning van Roeselare nog meer glans gaf. KSVR staat nu voorlopig alleen aan kop in 1B en ontvangt zondag in de laatste match van de eerste periode R. Antwerp FC.

Trainer Vincent Euvrard van Cercle droop na afloop en na een korte discussie met Tom Colpaert af. De harde kern supporters van Cercle maakte tijdens en vooral na de wedstrijd hun ongenoegen duidelijk. Het bestuur zag niets anders dan de trainer te ontslaan. Wie zijn opvolger wordt is nog niet bekend. (ACR)

Cercle Brugge - KSV Roeselare 0-3.

Dolepunten: 2' Lépicier 0-1, 12' Kis 0-2, 89' Ibou 0-3.

Cercle Brugge: Lentz, Coussement, Luissint, Bourdin, Khchab (46' Yagan), Diallo (69' Haroun), Maertens, De Schryver, Galvez-Lopez, Simoens (46' Naudts), Kis.

KSV Roeselare: Biebauw, Damman, Schmisser, Zolotic, Kis, Godwin (62' Kompany), Lépicier, Lecomte, Van Eenoo, Brouwers (71' Van Acker) en Cornet (76' Ibou).

Gele kaarten: 13' Simoens, 89' Van Acker.

Rode kaart: 59' Zolotic.

Scheidsrechter: Smeets.