Cerclebestuurder Vincent Goemaere volgde match van Monaco in de loge van Prins Albert

Redactie KW

Het bestuur van Cercle Brugge werd na de wedstrijd AS Monaco-OSC Lille door Prins Albert van Monaco in zijn loge uitgenodigd. “Een vriendelijke, aimabele man. Hij feliciteerde ons met het behaalde resultaat en bood ons als echte Belgen een biertje aan”, vertelt Vincent Goemaere.

De zaakvoerder van het Brugse softwarebedrijf Stardekk is vijf jaar als bestuurder van Cercle Brugge actief. “Het behalen van de titel en de promotie is voor mij een bladzijde naar een volgend hoofdstuk. Met AS Monaco is duidelijk dat we een goede partner hebben, met zeer veel ambitie en respect voor Cercle. De manier waarop wij hier zijn onthaald is onbeschrijfelijk. Vooral voor onze voorzitter moet dit iets bijzonders zijn. Ik gun het hem van harte. Frans moest de voorbije jaren heel wat op zijn schouders dragen en heeft het schip veilig aan wal gebracht. We zijn nu met zijn allen klaar voor een volgende trip”, stelt Goemaere.

De bestuurder bleef er altijd in geloven dat er mogelijkheden waren voor Cercle. “Met mijn bedrijf zit ik in een positief verhaal. Met groen-zwart leerde ik de keerzijde kennen. De vereniging wordt door veel mensen gedragen. Zeker ook de supporters. We hebben er met zijn allen voor gezorgd om Cercle boven water te houden. Ook al was het noodzakelijk dat we een andere koers moesten varen.”

“De uitstraling van AS Monaco en waar ik mij aan koppel is dat je er altijd voor moet blijven gaan, het maximale eruit halen. We hebben met hen heel veel mogelijkheden en de titel was het enige waar wij samen aan dachten. Die overtuiging bleef, zelfs toen we voor Nieuwjaar zeven punten achterstand hadden op Lierse. Niets is onmogelijk en Vadim Vasilyev heeft dit na Beerschot nog maar eens benadrukt. Die uitstraling moeten wij hebben. We moeten meer in onszelf geloven.”

Goemaere is als bestuurder onder andere verantwoordelijk voor het commerciële. De promotie geeft Cercle op dat vlak alvast een enorme boost. “We zijn de voorbije dagen spontaan door mensen opgebeld om te zien wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast zijn er, zoals je tegen Beerschot kon vaststellen, duizenden mensen die Cercle een warm hart toe dragen. Ook daar is er potentieel. Met Cercle zijn er veel mogelijkheden en daar zullen we dus ook commercieel beter van worden.”

“We moeten Cercle professioneel aansturen, maar vooral jeugdig, frisser, moderner, waarin nieuwe jonge mensen een kans krijgen, om zich te profileren en mee te helpen bouwen aan Cercle 3.0. Bouwen aan onze toekomst, het is nu aan ons om dat hoofdstuk te schrijven, met een aanpak zoals het moderne voetbal het de dag van vandaag verwacht. Rien n’est impossible“, besluit Vincent Goemaere. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.