Cercle zet licht voor overname door AS Monaco op groen

De raad van bestuur van Cercle Brugge heeft maandag de overname van de aandelen voor de Franse eersteklasser AS Monaco goedgekeurd.

Zondagmiddag won groenzwart nog op bezoek bij Tubeke. De Vereniging speelt de komende weken voor het behoude in 1B. © BELGA

De huidige leider uit de Franse Ligue 1 deed enkele weken geleden een bod op de meerderheid van de aandelen van Cercle Brugge. De vereniging kreeg tot eind februari de tijd om daarover na te denken. De raad van bestuur heeft nu positief geantwoord op het binding offer van AS Monaco.

Tegen april geregeld

Om AS Monaco in het hele proces met Cercle te begeleiden heeft de voetbalclub uit het prinsdom een consultancybureau onder de arm genomen. “De eventuele onduidelijkheden zijn goedgekeurd”, bevestigd voorzitter Frans Schotte. “De nodige papieren moeten nu worden overgemaakt. De definitieve teksten dienen te worden aangepast, alsook de statuten om juridisch in orde te zijn. Dit kan nu wel nog zes, zeven weken duren. Maar in principe is er geen enkel discussiepunt meer.”

Ook de algemene vergadering dient nog zijn goedkeuring te geven, zodat de overeenkomst tegen medio april volledig rond kan zijn. Er rest Cercle nu nog enkel het verzekeren van de licentie en het behoud in 1B.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.