Cercle wipt naar zevende plaats na 3-0-zege tegen STVV

Redactie KW

Groen-zwart speelde een knap eerst halfuur met goals van Hotic en de jarige Ugbo. De ingevallen Vitinho zorgde in het slot voor de eindscore. Cercle wipt zo naar de zevende plaats.

Na 204 dagen kon Cercle Brugge eindelijk nog eens fans verwelkomen. Alle abonnementhouders mochten erin en 2.200 van de circa 3.500 tekenden present. Zij zorgden voor een minuut applaus ter nagedachtenis van Luc Verstraete, de voorzitter van de supportersvereniging in Wingene die onlangs overleed.

Na het verlies op Anderlecht voerde coach Clement bij groen-zwart enkele wijzigingen door. Hij bracht in een aanvallend ingestelde ploeg maar liefst vier nieuwe spelers aan de aftrap. Velkovski, Marcelin, Kanouté en Hazard startten in de basis. Ueda, Vanhoutte en Omolo begonnen op de bank, terwijl de geblesseerde Corryn er ook niet bij was.

Afgekeurd doelpunt

Eerste minuut en meteen een eerste mogelijkheid voor Cercle, Musaba dook opeens langs de andere flank op, zijn sleper langs de grond geraakte niet over de voet van doelman Steppe. Luttele minuten later was daar opnieuw Musaba, dit keer op rechts. Zijn schot werd opnieuw gekeerd door de keeper van STVV.

De thuisploeg liet in de aanvangsfase bij momenten goede dingen zien. Net voor het ingaan van de tiende minuut scoorde Cercle. Na een hoekschop kwam de bal bij Decostere, die bereikte de vrijstaande Marcelin. De centrale verdediger kon bij zijn debuut afwerken, maar zijn goal werd wegens voorafgaand handspel na een tussenkomst van de VAR afgekeurd. Een strenge beslissing, terwijl iedereen dacht aan al of niet buitenspel.

2-0 aan de rust

Cercle bleef de betere ploeg, al was het uitkijken voor de tegenprikken van STVV. Halfweg de eerste helft werd groen-zwart dan toch beloond. De infiltrerende Hotic nam een bal vanop links met de binnenkant van zijn rechtervoet en prikte zo buiten het bereik van Steppe de 1-0 tegen de touwen. Op het halfuur mocht het publiek nog eens juichen. Mmaee beging een domme fout op Ugbo op het moment dat hij wilde uithalen. Hotic gunde de jarige spits van Cercle de strafschop en Ugbo trapte die recht door het midden: 2-0.

Het vloeiende aanvalsspel van Cercle was in het laatste kwartier gaan liggen en hierdoor kon STVV meer in de buurt van Didillon komen. Buatu’s schot ging naast. Groen-zwart ging zo verdiend met 2-0 de rust in.

https://twitter.com/cercleofficial/status/1308128375530291207Cercle Bruggehttps://twitter.com/cercleofficial

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Geen vervangingen bij aanvang van de tweede helft. STVV moest op zoek naar de aansluitingstreffer en hierdoor kwam er ruimte voor Cercle. Na een counter besloot Ugbo hard op de paal. Even later volgde een laag schot van Kanouté.

Aan de overzijde was er iets gelijkaardigs van Lee en Hotic bracht voor Cercle Steppe bijna in verlegenheid. Op het uur was STVV daar opnieuw. Lee krulde een bal over iedereen tegen de lat. Cercle zat duidelijk in een mindere periode nu en Clement bracht Omolo in de plaats van Kanouté.

Brugse derby

De Keniaan kreeg echter na een paar minuten geel onder zijn neus geduwd, zijn vijfde al dit seizoen en hij mist zo de derby tgen Club. Bij het ingaan van het laatste kwartier gebeurde er maar weinig, met uitzondering van een zwevende Decostere die zijn kopbal over het doel zag gaan, net als het schot van Hazard. In de vier minuten toegevoegde tijd zorgde de ingevallen Vitinho met een knappe goal voor 3-0. Door die winst klimt Cercle naar de zevende plaats. Volgende zondag is er de Brugse stadsderby. (ACR)

Cercle Brugge- STVV 3-0.

Cercle Brugge: Didillon, Decostere, Bates, Marcelin, Velkovski, Kanouté (63′ Omolo), Hoggas, Hotic (82′ Vitinho), Musaba (75′ Vanhoutte), Hazard, Ugbo.

Doelpunten: 25′ Hotic 1-0, 30′ Ugbo (pen.), 90+1′ Vitinho 3-0.

Gele kaarten: 13′ Matsubara, 18′ Colombatto, 35′ Durkin, 67′ Omolo.

.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.