https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Cercle moet tegen Charleroi op zoek naar broodnodige winst

Cercle kon niet winnen tegen Oostende en moet nu bij Charleroi de drie punten zoeken.©KURT DESPLENTER BELGA
Cercle kon niet winnen tegen Oostende en moet nu bij Charleroi de drie punten zoeken.©KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Groen-zwart zit in het hoekje waar de slagen vallen en wil dinsdag na de voorbije 3 op 21 tegen de Zebra’s de nodige punten sprokkelen om iets vrijer te ademen. Trainer Paul Clement geeft pas dinsdagmiddag zijn selectie vrij.

Speeldag 18 werd met een week vervroegd om halfweg volgende week inhaalmatchen te plannen die door covid-19 niet konden plaatsvinden. De meeste van die matchen zijn ondertussen gespeeld, maar de kalendercommissie plaatst de eerste wedstrijd van de terugronde toch voor het einde van de heenronde. Zo moet Cercle Brugge dinsdagavond om 18.45 uur in het Jan Breydelstadion aan de bak tegen Charleroi en trekt dan normaal gezien zaterdagavond voor de laatste match van de heenronde naar revelatie Beerschot. Al lijkt dit nu geen zekerheid, want bij de Antwerpse fusieclub zijn namelijk minstens zeven spelers met het coronavirus besmet. Hun wedstrijd op STVV is omwille van het covid-19 protocol naar een latere datum uitgesteld. Het is dan ook de vraag of Beerschot zaterdag wel tegen Cercle kan voetballen en die kans is eerder zeer klein.

Weinig vertrouwen

Eerst wacht groen-zwart een zeer belangrijke, maar opnieuw een moeilijke wedstrijd. Tegen Charleroi dat een mindere novembermaand achter de rug heeft en het voorbije weekend kon winnen. Cercle deed dat niet tegen KV Oostende en maakte daar eigenlijk geen aanspraak op. “ Onze prestaties en resultaten zijn niet goed genoeg. We moeten daar geen doekjes om winden. We spelen niet goed genoeg om te winnen”, beseft Paul Clement die ondanks kritiek van de fans, het verdere vertrouwen krijgt van het bestuur. “We maken veel fouten. De ploeg is uit vorm en er heerst weinig vertrouwen. Met verliezen daalt het vertrouwen, maar dat kan even snel weer terugkomen”, aldus de trainer.

Bij Cercle kunnen ze alvast een voorbeeld nemen aan hun voorbije tegenstander. KV Oostende zette zaterdagavond in Brugge na een mindere periode een zes op zes neer, met vooral een gezonde agressiviteit, druk op de bal en ontzettend veel vechtlust.

Oplossingen vinden

Groen-zwart mist momenteel spelers die het hoofd voor de bal kunnen leggen, die in de groep eens hard hun mening durven zeggen of met de vuist op tafel kloppen. Doelman Thomas Didillon was tegen de kustploeg door het ontbreken van Jérémy Taravel aanvoerder en is een van de weinigen die zijn team in een mindere periode op sleeptouw kan nemen. “Een 0 op 12 of 3 op 21 is te weinig, maar we moeten niet te veel op resultaten focussen”, vindt hij. “Na onze goede start werden we ook niet uitbundig. We moeten wel bewust zijn van onze huidige situatie. We geven te gemakkelijk tegengoals weg ”, klinkt de Franse keeper. “De huidige reeks is zeker niet aangenaam, maar we moeten hier als professionele voetballers mee omgaan en oplossingen vinden. We hebben een goede groep spelers, die hard wil werken en iedere dag beter wil worden.”

Revanche nemen

Clement koos tegen Oostende voor het eerst voor een 4-4-2. Die tactische verandering zorgde echter niet voor een ommekeer. In het middenveld speelden Johanna Omolo en Leonardo Da Silva Lopes naast elkaar en ook dat leek niet echt een meevaller. Omolo viel meteen na de rust geblesseerd uit en werd vervangen door Charles Vanhoutte. De Kortrijkzaan uit de eigen jeugd, die enkele dagen voordien een nieuw contract ondertekende, beseft dat zijn team aan die negatieve reeks mentaal niet mag ten onder gaan. “ We hadden een knappe seizoenstart en we mogen die bonus niet zomaar weggooien. Snel punten grijpen is dus de enige boodschap. In dat opzicht is het een voordeel dat we dinsdag al terug een wedstrijd hebben. Tegen Charleroi krijgen we snel de kans om revanche te nemen”, aldus Vanhoutte. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten