https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Cercle laat te weinig zien en gaat de boot in tegen Zulte Waregem

De spelers van Cercle zitten er verslagen bij na de nederlaag. © belga
Redactie KW

Trainer Francky Dury van Zulte Waregem koos voor een zo goed als halve nieuwe ploeg en dat resulteerde in een knappe 1-3 bij Cercle, dat te weinig liet zien.

Paul Clement deed geen beroep doen op Didillon, Marcelin en Taravel. Zij zijn uit quarantaine, testten negatief, maar werden niet geselecteerd. Net als Ueda. In zijn plaats speelde Raux-Yao. Ook Hotic kwam terug in het team. Na het gelijkspel vorige week in een andere West-Vlaamse derby tegen Kortrijk voerde Francky Dury bij de bezoekers maar liefst vijf wijzigingen door. Sissako, Srarfi, Chory, Govea en Humphreys verschenen aan de aftrap en kwamen in de plaats van Opare, Vossen, Seck en De Bock. Ook Dompé bleef na zijn rode kaart op de vorige speeldag aan de kant. Armenakas, deze week nog aangetrokken, bleef op de bank.

Vroege opdoffer

In de openingsfase kwam er meteen dreiging van Cercle. Ugbo kon van dichtbij in de draai aanleggen, maar zijn poging werd door Humphreys gekraakt. Meteen daarna gaf de Decostere een beetje knullig een hoekschop weg. Govea zette zich achter de bal. De defensie alsook doelman Warleson kwamen maar weinig in beweging, Chory deed dat wel en kopte zo de 0-1 tegen de touwen.

Cercle, dat nochtans goed aan de match begon, kwam die opdoffer niet vlug te boven. Clement had na wat zoeken in het seizoenbegin achterin met Marcelin en Taravel eindelijk zijn centraal duo gevonden. Corona stuurde die plannen echter in de war en zo moest de coach teruggrijpen naar hun vervangers. Vandaag liet hij met Raux Yao het nummer vijf in de rang aan de match beginnen. En net achterin hadden ze bij Cercle toch wel enige moeite. Srarfi, in een andere rol, zorgde bij Essevee voor heel wat gevaar. Bij een van zijn acties bereikte hij Chory. Dit keer werd zijn kopbal afgeblokt, maar Bruno was goed gevolgd en zorgde tegen zijn ex-ploeg voor de dubbele voorsprong.

Met achterstand rusten

Groen-zwart kreeg in de eerste helft eigenlijk voldoende kansen om minstens evenveel te scoren, maar liet dit na of het geluk ontbrak. Zo trapte Hotic tegen de kruising en ook Bostyn stond goed geplaatst op een poging van Musaba. Net voor het ingaan van de rust kreeg Zulte-Waregem nog een unieke kans om de match helemaal te beslissen. Srarfi verscheen alleen voor Warleson, maar de Braziliaanse doelman van Cercle zat er met een vuist goed tussen. Zo gingen de bezoekers na opnieuw slap verdedigen bij Cercle met 0-2 de rust in.

Bij aanvang van de tweede helft zorgde Clement voor nog een verrassing en liet hij Kanouté in de kleedkamers. In zijn plaats kwam Omolo. Veel veranderde dit niet bij groen-zwart. Men bleef via de flanken geduldig op zoek gaan naar een doelpunt. Al was dit ook de verdienste van Zulte Waregem, dat in het begin van een toch wel flauwe tweede helft met Bruno het dichtst bij een doelpunt was. Zijn poging van dichtbij ging echter naast.

Gemiste kans

Biancone kwam in de plaats van Decostere. Hij moest op zijn flank Musaba op snelheid brengen en dat lukte ook. De Nederlander bracht de bal voor doel en Ugbo duwde op volle snelheid de aansluitingstreffer in doel. Voor de Cerclespits zijn vijfde van het seizoen, al bracht die niet veel op. Want op het moment dat de thuisploeg beter in de match kwam werd bij een inworp voor SVZW achterin bij Cercle opnieuw flauw geacteerd. Bruno maakte daar gretig gebruik van en hij trapte van dichtbij zijn vierde van het seizoen in doel. Chory, aan een sterke match bezig, werd nog geblesseerd afgevoerd en Bianda miste onbegrijpelijk een vierde treffer. Zulte Waregem ging wel met de drie punten richting het zuiden van de provincie en krijgt onderin het klassement meer ademruimte. Cercle, dat na KV Kortrijk opnieuw een West-Vlaams treffen in eigen huis verloor, miste een kans om een stevigere positie in te nemen in de buik van het klassement. Opvallend: zonder publiek kon dit weekend geen enkele thuisploeg winnen. (ACR)

Cercle Brugge – Zulte Waregem 1-3.

Cercle Brugge: Warleson, Decostere (61′ Biancone), Raux Yao, Bates, Vitinho, Kanouté (46′ Omolo), Hoggas, Hotic, Musaba, Hazard (72′ Da Silva Lopes), Ugbo.

Zulte Waregem: Bostyn, Bianda, Humphreys, Deschacht, Srarfi (81′ De Bock), Marcq, Van Hecke, Sissako (77′ Opare), Bruno, Chory (85′ Seck), Govea.

Doelpunten: 6′ Chory 0-1, 31′ Bruno 0-2, 67′ Ugbo 1-2, 78′ Bruno 1-3.

Gele kaarten: 29′ Musaba, 38′ Bianda, 42′ Hotic, 61′ Srarfi, 81′ Chory, 90′ Biancone.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.