Cercle haalt middenvelder Christie-Davis van Liverpool binnen

Groen-zwart bereikt een akkoord met Liverpool FC over een uitleenbeurt van middenvelder Isaac Christie-Davis.

Isaac Christie-Davies. © BELGAIMAGE

De 22-jarige middenvelder komt uit Wales en kwam uit voor de beloften van de huidige leider in de Premier League. Hij wordt door Liverpool aan Cercle tot eind dit seizoen uitgeleend. Na de jeugdreeksen van eerst Brighton en daarna Chelsea te hebben doorlopen, maakte Christie-Davies in juli 2018 de overstap naar Liverpool, waar hij als beloftespeler ook vaak met de A-kern onder leiding van Jurgen Klopp kon meetrainen.

Sluit aan op oefenstage

Vorige maand nog tijdens de kwartfinales van de Carabao Cup tegen Aston Villa begon Christie-Davis als basispion aan de partij omdat de professionals in Doha verbleven en de Wereldbeker wonnen.

Meer kansen kreeg hij niet bij Liverpool en kiest hij nu voor een nieuwe uitdaging in de Jupiler Pro League bij Cercle Brugge. Bedoeling is dat hij zo vlug mogelijk bij de groep op oefenstage in Malta aansluit.

Cercletrainer Bernd Storck had vorig seizoen bij Moeskroen ook al een geleende speler van Liverpool. Namelijk Taiwo Awoniyi, goed voor een pak doelpunten in een half seizoen en in augustus voor de zesde keer door The Reds uitgeleend, dit keer aan het Duitse FSV Mainz. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.