Cercle en Roeselare houden elkaar in evenwicht

Marin Jakolis legde de 2-2 eindstand vast. © VDB

De West-Vlaamse derby eindigde op 2-2. Het waren de invallers die de eindscore vastlegden.

In vergelijking met de wedstrijd in Lier koos trainer Riga bij Cercle voor Kis, Coussement en nieuwkomer Vincent. Zij namen de plaats in van Khchab, Dewaele en Bertaccini. Een andere nieuwe speler, Mboyo, was niet wedstrijdfit en startte ietwat verrassend op de bank. Bij Roeselare koos Mercier voor een 5-3-2. Monteyne en Godwin waren er niet bij, net als Grisez, Cornet en Lépicier.

Bij aanvang was er een minuut stilte voor de overleden echtgenote van Thomas Buffel. De Ruddervoordenaar kende bij de jeugd van Cercle zijn opleiding en keerde er als speler nog eens terug. In minuut achttien volgde als eerbetoon nog een applaus. Tussendoor was nog niet zo veel gebeurd. Roeselare was gretiger en voetbalde beter vanuit een organisatie. Op een van de vele hoekschoppen viel voor hen dan ook de eerste goal. Kehli met een halve omhaal tussen een pak Cerclespelers en verdiend 0-1.

aanvallender Cercle

Riga greep logisch aan de rust in en gaf Mboyo zijn eerste speelminuten. Een aanvallender Cercle kwam tot enkele doelpogingen. Op het uur was het raak voor de thuisploeg: Mboyo kopte op de rand van de kleine rechthoek mooi voorbereidend werk van Beneddine en Yagan binnen. Diezelfde Yagan werd even later op de rand van het strafschopgebied gehaakt door Schmisser. De Nederlandse scheidsrechter floot penalty en Yagan zette die om. Meteen een ommekeer, 2-1 en Biebauw voorkwam met een knappe reflex kort daarna een derde goal op een halve omhaal van Mboyo.

In het laatste kwartier kwam de ingevallen Jakolis dicht bij de gelijkmaker. Roeselare voerde in de slotfase begrijpelijk de druk op. Diezelfde Jakolis stiftte Nardi en 2-2. Roeselare kreeg met opnieuw Jakolis nog een unieke mogelijkheid op de overwinning. Het bleef 2-2. Een terechte uitslag. Voor Cercle, dat geen enkele keer kon winnen tegen een ploeg uit de top drie ligt een stek bij de eerste vier opnieuw iets verder. Roeselare deed in de tweede periode na dit gelijkspel minder dan Lierse en ziet misschien Antwerp zondag verder uitlopen.

(ACR)

Cercle Brugge- KSV Roeselare 2-2.

Doelpunten: 29′ Kehli 0-1, 61′ Mboyo 1-1, 77′ Yagan 2-1 (pen.), 87′ Jakolis 2-2..

Cercle Brugge: Nardi, Coussement, Lambot (44′ Dewaele), Bourdin, Beneddine, Naudts, Brebels, Vincent, Maertens (46′ Mboyo), Yagan, T. Kis (82′ Khchab).

KSV Roeselare: Biebauw, Damman, Schmisser, Kompany, Zolotic, K. Kis, Van Eenoo (78′ Jalokis), Van Acker (78′ Stevance), Ibou, Kehli, Lecomte.

Gele kaarten: 40′ Kehli, 55′ K. Kis, 64′ Van Acker,

Scheidsrechter: Perez.