Zulte Waregem en Cercle Brugge houden elkaar in evenwicht

Zulte Waregem en Cercle Brugge hielden elkaar in evenwicht. © belga

In de voorbereiding op het komende seizoen speelden beide West-Vlaamse teams hun eerste oefenwedstrijd. Het werd 2-2.

In een Regenboogstadion zonder toeschouwers startte nieuwkomer Opare bij de thuisploeg op de bank, net als Sylla en Soisalo, beiden terug van een uitleenbeurt. De jongeren Schamp en Coopman kwamen wel aan de aftrap. Bij Cercle was nieuwe trainer Clement een aandachtig toeschouwer. Kylian Hazard was er niet bij, net als Peeters die flirt met een aanbieding van een andere club. Nieuwkomer Correyn startte in de basis.

De bezoekers begonnen de West-Vlaamse derby in een 3-5-2 opstelling meteen met een doelpunt. Via Velkovski en Vanhoutte kwam Hoggas vrij aan de rand van het strafschopgebied en die legde de bal panklaar voor Somers die beheerst kon afwerken. Cercle was in de aanvangsfase strijdlustiger en het meeste aan de bal, ook toen opnieuw Somers zich mooi vrij kapte, maar zijn schot werd gekeerd door Bossut.

Thibo Somers viert zijn doelpunt.
Thibo Somers viert zijn doelpunt.© BELGA

De doelman van SVZW stond op het kwartier nog eens op de juiste plaats met een voetreflex bij een unieke, scherpe mogelijkheid voor Hotic. De thuisploeg kwam tot halfweg de eerste helft sporadisch in de buurt van Warleson en dan nog veelal met stilstaande fasen.

Van dan af viel er niet zo veel te beleven, tot minuut 37 wanneer Hoggas op aangeven van Hotic voor de verdiende 0-2 zorgde. Kort daarna was er dan toch een eerste mogelijkheid voor de thuisploeg, Bruno (ex-Cercle) kopte naast de goal. 0-2 was de score bij de rust.

Trainer Dury koos bij aanvang van de tweede helft voor elf nieuwe namen en dat leverde al vroeg een doelpunt op. Omolo gleed weg en hierdoor kon Srarfi zijn ploeggenoot Berahino aanspelen, die liet de doelman van Cercle kansloos. Op het uur voerde groen-zwart een collectieve wissel door, de tien veldspelers werden vervangen. Meteen daarna kon de thuisploeg gelijk maken, dit keer werd de verdediging van Cercle uit balans gespeeld en zorgde opnieuw Berahino voor een doelpunt.

De spelers van Zulte Waregem vieren hun doelpunt.
De spelers van Zulte Waregem vieren hun doelpunt.© BELGA

Zulte-Waregem nam nu duidelijk de tweede helft in handen en wilde net als vorig seizoen in Lichtervelde in dezelfde oefenwedstrijd een 2-0 achterstand in winst ombuigen. Srarfi zorgde ei zo na voor die 3-2, maar zijn poging werd met de voet gekeerd door Goblet.

Een kwartier voor het einde nog eens Cercle. Deuro gaf een goede assist aan Mbenza, de nieuwe spits van groen-zwart werkte beheerst af, maar in buitenspel. Nadien gebeurde er niet zoveel meer en een vooral jong Cercle hield stand. Groen-zwart speelt volgende zaterdag een oefenmatch bij KV Kortrijk. Zulte-Waregem ontmoet dinsdag 7 juli om 16.00 uur Sporting Charleroi.

(ACR)

Zulte Waregem – Cercle Brugge 2-2.

Doelpunten: 2′ Somers 0-1, 37′ Hoggas 0-2, 50′ Berahino 1-2, 63′ Berahino 2-2.

Gele kaart: 80′ Zutterman.

SV Zulte Waregem eerste helft : Bossut, Deschacht, Sissako, Vossen, Govea, Bruno, De Smet, Humphreys, Kainourgios, Schamp, Coopman. Tweede helft: Bansen, Opare, Marcq (Sylla), Srarfi, Seck, Pletinckx, Berahino, Thiel, Van Hecke, De Ruyver, Soisalo.

Cercle Brugge: Warleson (46′ Goblet), Taravel, Ueda, Decostere, Hotic, Vanhoutte, Omolo, Velkovski, Hoggas, Correyn, Somers. Vanaf minuut 60: Deuro, Suffys, Mbenza, Zutterman, Ackx, Lucker, Sampers, Dekuyper, Cassaert en Koshi.