Vroege tegengoal nekt Cercle Brugge tegen Charleroi

Idriss Saadi probeert Marco Ilaimaharitra te snel af te zijn. © (Foto Belga)

De nieuwe trainer Bernd Storck had zijn eerste wedstrijd bij Cercle Brugge wellicht anders voorgesteld. Groen-zwart ging met 0-3 onderuit. Een score die reeds bij de rust op het bord stond.

De Duitse coach wijzigde de basiself van Cercle met maar liefst vijf spelers. Hubert maakte zijn competitiedebuut, Bongiovanni werd opgevist bij de beloften, Panzo keerde terug uit schorsing en ook Donsah en Foster, met masker, waren er opnieuw bij. Badiashile en Fioré niet. Dabila, Saadi en Gory startten op de bank.

Cercle, dat meer dan dringen punten nodig heeft, kreeg na nog geen vijf minuten meteen een koude douche. Na balverlies van Omolo kwamen de bezoekers een eerste keer voor doel en konden ze meteen scoren via Morioka op aangeven van Rezaei. Even leek de VAR buitenspel gezien te hebben, maar de goal werd gevalideerd. Op het kwartier kwam Cercle opzetten, een schot van Hazard ging naast het doel. Veel meer dreiging was er tot dan niet bij de thuisploeg en achterin werd met knikkende knieën verdedigd.

Groen-zwart bleef moeite hebben om vertrouwen en meer tempo in de ploeg te krijgen en moest het spel wat ondergaan. Na bijna een half uur mocht Cercle nog eens een hoekschop trappen. Die leverde niets op en ook de tegenaanval van Charleroi doofde uit. Enkele minuten later lukte dat wel toen Kouamé verkeerd inspeelde en Charleroi deze misser in dank afnam en gemakkelijk via Bruno op aangeven van Gholizadeh de score kon verdubbelen. En nog was het niet gedaan. Dit keer was het Diagne die van heel ver mocht komen en wel heel simpel mocht scoren. Meteen was het dertigste tegendoelpunt van Cercle een feit en was de wedstrijd met een 0-3 aan de rust reeds gespeeld.

Kort voor het einde van de eerste helft werd Omolo vervangen en moest Bongiovanni niet aan de tweede helft beginnen. Biancone en Gory kwamen in hun plaats. Cercle probeerde in het eerste kwartier druk te ontwikkelen, zij het zonder een echte doelrijpe kans te creëren. Die kwam er toch in minuut 69 toen Hazard zijn kopbal niet goed kon richten. Ruim vijf minuten later opnieuw Cercle. Gory kon zich doorzetten, Penneteau ging goed plaat en in de rebound werd de eerredder van de ingevallen Saadi van de lijn gekeerd. De thuisploeg had meer balbezit, voetbalde beter, maar scoren lukte niet. Ook Charleroi kreeg nog enkele mogelijkheden. Hubert kwam op een van die fasen goed tussen en ook aan de overzijde was er een save nodig van Penneteau op een schot van Gory. Het bleef bij 0-3.

Cercle verloor deze wedstrijd door eigen fouten reeds in de eerste helft en kan voorlopig niets aan de situatie veranderen. De Vereniging blijft laatste met drie punten. Storck heeft nog veel werk om de verwachte ommekeer te bewerkstelligen.