Voorzitter Wingense supportersvereniging van Cercle Brugge overleden

Luc Verstraete. © (Foto ACR)
Redactie KW

Luc Verstraete overleed zaterdagmiddag na een korte ziekte. Hij werd 66 jaar.

Luc Verstraete droeg Cercle Brugge een warm hart toe en volgde veertig jaar lang zo goed als alle thuiswedstrijd bij, net als de Europese verplaatsingen van tien jaar geleden naar het Finse Turku en het Cypriotische Famagusta. In de zomer van 2012 kwam de Wingenaar op het lumineus idee om in zijn gemeente een supportersvereniging op te richten. Ze vonden met Cercleboys Vierwegen Wingene een toepasselijke naam en met café Vierwegen op de wijk Sint-Jan een lokaal. Het was de bedoeling om voornamelijk fans van Cercle uit Beernem, Zwevezele, Wingene, Tielt en Ruiselede bij hen te laten aansluiten. De Cercleboys groeiden zo al vrij vlug tot een supportersvereniging met honderden leden en hun jaarlijkse barbeque was een voltreffer.

Luc en zijn vereniging zaten niet om een stunt verlegen en organiseerden zo in februari 2016 een mountainbiketocht voor de spelers van de A-kern en de technische staf in de bossen van Beernem. Met een plaatselijke fietsenhandelaar zorgde hij dan weer voor de eerste groen-zwarte fietsen met het Cerclelogo en bracht hij met zijn vereniging eigen sjaals op de markt. Luc was de drijvende kracht achter verschillende intiatieven ten voordele van Cercle en van de jeugdwerking. Hij zette zich vrijwillig in voor de Vereniging en stak zo de handen uit de mouwen om zowel de jeugdlokalen als de Cerclepub van een facelift te voorzien. Luc was altijd goedlachs, graag gezien in groen-zwarte middens en hijzorgde steeds voor een humoristische noot.

De volledige Cercle Brugge-familie is enorm aangeslagen door dit verlies. “Onze gedachten zijn op dit moment bij z’n echtgenote Sonja, z’n twee dochters Evy en Sofie en de vele vrienden van Luc”, klinkt het op de website van groen-zwart.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier