Voorzitter Cercle Brugge ziet een gemiste kans voor het Belgische voetbal

© (Foto ACR)
Redactie KW

Vincent Goemaere had liever een competitie gezien met twintig ploegen, zonder play-offs.

Na veel gelobby en gepraat werd er vrijdag binnen de Pro League besloten, tijdens een geheime virtuele stemming met een meerderheid van 84 procent, om volgend seizoen toch met zestien ploegen aan te treden in 1A, met mini-playoffs. “Dit is een gemiste kans voor het Belgisch voetbal”, vindt voorzitter Vincent Goemaere van Cercle Brugge. “Ik denk dat twintig ploegen in een competitie zonder playoffs en zonder 1B een betere oplossing was voor de kleinere ploegen en het nationale voetbal in het algemeen. Niettemin ben ik blij met de definitieve sportieve redding van Cercle Brugge.

Groen-zwart kon zich in de voorbije competitie op de voorlaatste speeldag veilig stellen. Er moest niet gewacht worden tot op de laatste speeldag tegen KV Oostende, in een wedstrijd die er nu niet meer komt. Cercle speelt volgend seizoen in 1A onder leiding van een vernieuwde technische staf. Wie hoofdtrainer wordt en Bernd Storck mag opvolgen is nog geen zekerheid. “Er is nog geen definitief besluit, maar we hopen zo snel mogelijk zekerheid te brengen”, gaat Goemaere verder.

Op de eerste plaats komt een nieuwe technisch directeur. Kort daarna wil men de nieuwe trainer bekendmaken. “We zijn van een gans pakket één aan het maken. Verder hebben we een aantal spelers op onze lijst.” Het zijn vooral Oleg Petrov (gedelegeerd bestuurder) en Igor Korneev als zijn adviseur die zich momenteel met het sportieve binnen Cercle bezighouden. Wat het profiel van de nieuwe trainer betreft moet hij zo dicht mogelijk bij zijn voorganger Bernd Storck aanleunen. “Hij moet vooral in het project passen. Iemand die in het verhaal gelooft. Hij moet rendabel jongeren kunnen opleiden en uiteraard sportief slagen”, aldus nog de voorzitter.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier