Twee ongelukkige goals in slotfase vloeren Cercle Brugge

Jeremy Taravel van Cercle Brugge zag het even niet meer zitten © BELGA
Redactie KW

Groen-zwart leek in Eupen op een gelijkspel af te stevenen, twee eigen doelpunten in de toegevoegde tijd zorgden daar anders voor.

Cercle Brugge doet er goed aan de twee eerstvolgende wedstrijden tegen Moeskroen en Waasland-Beveren in eigen huis minstens te winnen, zo niet zou men wel eens opnieuw het degradatiespook zien opduiken.

Cercletrainer Guyot schudde op Eupen nog maar eens zijn ploeg doorheen. Hij liet tot ergernis van vele fans Cardona en Hazard op de bank, omdat ze werden gespaard, matchritme missen en volgens de trainer nog een jonge leeftijd hebben en de matchen elkaar snel opvolgen.

Tormin en De Belder mochten startten. Taravel keerde terug uit schorsing en Omar kreeg de voorkeur op Etienne. Cercle begon opnieuw ondermaats. Nardi zag Fall bij Eupen onbegrijpelijk over trappen, nadien kwam de doelman goed tussen toen Lazare in de rug van de verdediging opdook. Toyokowa scoorde op slag van de rust op een handige wijze wel, de goal van de landgenoot van Ueda werd terecht afgevlagd.

Cercle kwam voor de tweede helft iets scherper uit de kleedkamer. Van Crombrugghe pakte na het nemen van een hoekschop uit met een knappe reflex op een kopbal van De Belder. Kort daarna redde de keeper van Eupen met de voet op opnieuw een poging van De Belder. Aan de overzijde liet ook Nardi zich gelden op een kopbal van Marreh.

Met Pollet en Ocansey bij de thuisploeg en Cardona en Hazard bij Cercle kwam nieuw offensief bloed tussen de lijnen. Het was echter Tormin die zijn laag schot door Van Crombrugghe uit de hoek zag halen. Het bleef 0-0. Zo dacht je. Het venijn zat echter in de staart. Pollet bediende na de reguliere speeltijd Luis Garcia en via Taravel devieerde de bal ongelukkig in doel. Tot overmaat van ramp zorgde Fall met hulp van Ueda nog voor de overdreven 2-0.

Jammer voor Cercle Brugge dat meer volk naar het stadion wil brengen, alsook voor het management dat voor de verste verplaatsing zelfs gratis bussen inlegde en de honderd supporters die hiervan gebruik maakten.

(ACR)

KAS Eupen- Cercle Brugge 2-0.

Doelpunten: 90+2′ Garcia 1-0, 90+4′ Ueda (own.) 2-0.

Cercle Brugge: Nardi, Vitinho, Ueda, Taravel, Omar, Lusamba (86′ Appin), Koné, Mercier, Tormin (74′ Hazard), De Belder, Gakpé (66′ Cardona).

Gele kaarten: 54′ Gakpé, 68′ Mercier, 72′ Tormin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier