Stephen Buyl en Stipe Bacelic-Grgic out voor tweede confrontatie met Lierse

© BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge zal vrijdag in zijn tweede confrontatie met Lierse in Play-off III niet kunnen rekenen op Stephen Buyl en Stipe Bacelic-Grgic. Dat meldde de eersteklasser donderdag op zijn website.

De 22-jarige Buyl heeft sinds begin deze week last aan zijn rug. De flankaanvaller moest de training donderdag voortijdig staken en komt vrijdag niet in actie in het cruciale tweede duel in POIII. Middenvelder Bacelic-Grgic sloeg donderdag op training zijn enkel om en moet ook verstek laten gaan tegen de Pallieters. Vrijdagochtend begint de 27-jarige Kroaat met zijn revalidatie.

Naast Buyl en Bacelic-Grgic zitten ook Ayron Verkindere (enkel), Jinty Caenepeel (patellapees), Sam Valcke (schouder), Ismaïla N’Diaye (kruisbanden) en Stef Wils (kruisbanden) in de ziekenboeg van Cercle. Kapitein Hans Cornelis en Noë Dussenne keren dan weer terug uit schorsing.

Cercle had dankzij zijn vijftiende plaats in de eindstand van de reguliere competitie drie punten bonus op rode lantaarn Lierse, maar is die bonus kwijt na de 2-3 thuisnederlaag van afgelopen zaterdag. Vrijdag krijgt Lierse de vereniging op bezoek in het tweede van maximaal vijf duels in POIII. De winnaar van POIII strijdt met drie tweedeklassers om het behoud in/promotie naar de hoogste voetbalklasse, de verliezer degradeert sowieso naar de Proximus League.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier