Stef Peeters komt Cercle Brugge versterken

© VDB
Redactie KW

De 27-jarige Limburgse middenvelder ondertekent bij groen-zwart een contract van vier seizoenen.

Stef Peeters, geboren in Bree, volmaakte vanaf zijn zevende zijn jeugdjaren als voetballer bij Racing Genk, waar hij nog vijf matchen in het A-elftal speelde. Daarna verlengde hij zijn contract in Genk tot 2015. In januari 2013 trok hij voor anderhalf seizoen op uitleenbasis naar het Nederlandse Sparta Rotterdam waar hij in 62 matchen negen keer scoorde. In 2014-2015 volgde een uitleenbeurt aan MVV om daar in juni 2015 een eenjarig contract te tekenen. In het seizoen daarop was hij meermaals beslissend voor de club uit Maastricht en wekte in ons land de interesse van STVV. Daar scoorde hij vier keer in 23 matchen, was een absolute draaischijf en zette de meeste assists in de Jupiler Pro League achter zijn naam.

Voldoende om het seizoen daarna in de Franse competitie aan de slag te gaan bij Caen. Daar speelde hij minder dan gehoopt, ondanks dat hij vorig seizoen in de eerste tien competitiematchen zeven keer titularis was. De Limburger had bij Caen de pech dat Fayçal Fajr hem uit de ploeg speelde. Hij kwam als een Spaans international van het Spaanse Getafe.

Met Zulte-Waregem kwam er in januari van dit jaar een oplossing voor de middenvelder. Hij keerde naar ons land terug om een half seizoen aan de Gaverbeek te voetballen. Na die uitleenbeurt was hij niet echt van zin om naar Frankrijk terug te keren. STVV leek voor de komende competitie een optie. Peeters kiest uiteindelijk voor een uitdaging bij Cercle Brugge waar hij herenigd wordt met trainer Fabien Mercadal. De nieuwe trainer van groen-zwart was vorig seizoen in Caen aan de slag.

Voorzitter Frans Schotte: “We zijn zeer tevreden met de komst van Stef Peeters. Deze transfer is een toonbeeld van de ambitie die Cercle Brugge voor het nieuwe seizoen uitdraagt. Stef is een beloftevolle Belgische speler die al op z’n 27ste over heel wat ervaring beschikt. Stef is simpelweg een goede voetballer waarvan we blij zijn dat hij voor Cercle heeft gekozen.”

De transferperiode van groen-zwart zit er met de transfer van Stef Peeters nog niet op. Ook in de komende dagen worden er nog spelers aan de selectie toegevoegd.

(ACR)