Slap Cercle Brugge opnieuw de boot in tegen OH Leuven

Mathieu Maertens en Jeremy Taravel in een vreemd gevecht om de bal. © BELGA
Redactie KW

Mathieu Maertens nekte zijn gewezen ploeg met een assist en een knap doelpunt. Cercle Brugge verloor met 0-3 en mag de eerste periodetitel stilaan vergeten.

Bij Cercle Brugge startten dezelfde elf als op de vorige speeldag op Union. Bij OH Leuven kwam in vergelijking met de zege tegen Roeselare Tshimanga in de ploeg. Bagayoko werd opgeroepen voor Ivoorkust en was er niet bij. De bezoekers kwamen in de eerste minuut meteen met een waarschuwing. Maertens, tegen zijn ex-ploeg, kon na een vrije trap vrij gemakkelijk naar doel koppen. Nardi met een save. Cercle kon na een kwartier nog niet in de buurt van Gillekens komen. Op de 20ste minuut een vrije trap over doel van Azevedo. Het bleef warm voor het Cercledoel. OHL kwam vanuit een goede organisatie geregeld met snelle tegenprikken. Als het op die manier niet lukte, dan maar na een stilstaande fase. Na een hoekschop op links kon Moore gemakkelijk binnentikken. Cercle kon daar niets tegenover zetten. OHL verdiend met 0-1 de rust in.

Leuven kwam met eenzelfde ingesteldheid uit de kleedkamer en de 0-2 liet niet lang op zich wachten. Maertens verschalkte met een subliem hakje het centrale duo achterin bij Cercle en Casagolda kon vrij simpel in de verste hoek in doel trappen. Cercle, met Cardona in plaats van Koné, leek nog niet van plan iets te forceren. OHL bleef voor gevaar zorgen. Nardi had een goede reflex in huis op een poging van de ingevallen Diedhiou. Het thuispubliek begon terecht te morren en te fluiten. Maertens deed zijn gewezen ploeg, die tot dan nog geen halve kans bij elkaar voetbalde, nog meer pijn door met een knap afstandsschot voor 0-3 te zorgen. In het slot toch een eerste keer de thuisploeg. Crysan besloot op doelman Gillekens. Op een schot van Cardona zat Persoons in de weg. OHL trok meer dan verdiend met de drie punten naar Leuven en een tweede plaats op zak. Cercle moet de koppen dringend samen steken wil het komend weekend na Beerschot-Wilrijk niet nog verder zakken.

(ACR)

Doelpunten: 29′ Moore 0-1, 54′ Casagolda, 77′ Maertens 0-3.

Cercle Brugge: Nardi, Palun, Taravel, Lambot, Imorou, Tormin, Omolo (86′ Vincent), Koné (59′ Cardona), Mercier, Buyl (70′ Crysan), De Belder.

OH Leuven: Gillekens, Schuermans, Moore, Daeseleire, Tshimanga, Hubert, Persoons, Maertens, Azevedo (66′ Gorius), Storm (88’Le Postollec), Casagolda (61′ Diedhiou).

Gele kaarten: 14′ Koné, 33′ Tshimanga, 36′ Mercier.

Scheidsrechter: Boterberg.