Situatie voor Cercle Brugge wordt na nieuw verlies stilaan uitzichtloos

De situatie ziet er zeer benard uit voor Cercle Brugge. Dat beseffen de spelers ook. © belga

Groen-zwart kan in Eupen het spel van de voorbije twee speeldagen niet brengen en verliest er met het kleinste verschil. Hoggas miste in de slotfase ook nog een strafschop. Door de winst van KV Oostende is de achterstand als laatste nu nog groter geworden.

Bernd Storck voerde enkele wijzigen door in vergelijking met de vorige speeldag. Hazard bleef geblesseerd aan de kant, Peeters was geschorst en Panzo niet geselecteerd. Hun plaats werd ingenomen door Omolo, Gory en nieuwkomer Velkovski.

In de openingsminuut was er al meteen een eerste dreiging van de thuisploeg. Doelman Moser van Cercle moest meteen goed plat. Groen-zwart leek daar niet meteen een antwoord op te hebben. Biancone trok met een kapbeweging naar binnen, maar zijn schot verdween in het zijnet. Aan de overzijde trapte Ciampichetti naast.

Cercle was duidelijk op zoek naar het goede ritme van de voorbije weken en hoekschoppen van Velkovski en Hoggas leverden niets op. Halfweg de eerste helft was er nog eens Eupen. Maar zowel Blondelle als Schouterden leverden niet echt een assist af. Kort daarna kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Na opnieuw een snelle ingooi kwam een voorzet van Schouterden tot bij Beck die de bal netjes naast de paal in doel schoof.

Weinig productieve ploegen

Cercle moest dan uiteraard meer opzetten, maar voorin bleef het stroef lopen en was het opletten voor de gevaarlijke tegen prikken van de thuisploeg. Scoren werd er niet meer gedaan voor de rust en zo ging de thuisploeg met een krappe voorsprong richting kleedkamers. De vijfhonderd mee gereisde fans van Cercle konden zich tot dan aan het geleverde spel van hun ploeg nog maar weinig opwarmen.

Bij aanvang van de tweede helft greep Storck in. Eppel kwam in de plaats van De Belder en Hotic kwam Foster vervangen in een wedstrijd tussen twee weinig productieve ploegen. Beiden konden tot dan in 23 matchen elk nog maar twintig keer scoren. Ciampichetti, tot dusver zeer nuttig voor de thuisploeg, werd op zijn beurt vervangen door Bautista. Dit alles bracht in het eerste kwartier van de tweede helft maar weinig soelaas en ondertussen kwam KV Oostende op voorsprong tegen STVV.

Uitzichtloze situatie

Langs de Kerhweg waren ze halfweg en waren er amper nog kansen. In minuut 70 kwam Cercle dan toch eens opzetten. Hotic trapte van op 25 meter op de lat en nog geen minuut later had De Wolf, de keeper van Eupen, moeite met een lage schuiver van Gory. Het zat Cercle dan ook niet mee. Storck bracht Somers in de plaats van Omolo. Bij de thuisploeg werd Musona vervangen door Embalo en die kreeg meteen geel voor een overtreding op Velkovski.

Cercle leverde strijd, maar dat volstond niet.
Cercle leverde strijd, maar dat volstond niet.© BELGA

Cercle had nog een kwartier om iets aan de achterstand te doen. Hoggas en Coulibaly misten hun poging. De thuisploeg was zelfs nog dichter bij een goal, maar Moser ging goed plat. Met ruim zes minuten extra tijd kreeg Cercle nog een unieke mogelijkheid om het terug spannend te maken, wanneer voor hen de bal op stip ging nadat Eppel langs achter werd aangetikt. Hoggas koos voor de rechterbenedenhoek, maar ook de doelman van Eupen deed dat en zo bleef het bij 1-0.

Bij Cercle weigeren ze de handdoek te gooien, maar de situatie wordt nu toch stilaan uitzichtloos. Voor de vele meegereisde fans werd de terugweg nu nog langer. De spelers komen pas zondagmiddag terug naar Brugge.