Ruddervoorde ontvangt komende drie jaar beloften Cercle Brugge

Burgemeester Jan de Keyzer van Oostkamp en Cercle-aanvoerder Arne Cassaert voor de aftrap tegen RWDM. © ACR
Redactie KW

Voetbalclub KDC Ruddervoorde, de gemeente Oostkamp en Cercle Brugge sloten een overeenkomst om de thuiswedstrijden van de beloften van Cercle voor de komende drie jaar in sportcentrum Riderfort in Ruddervoorde te laten plaatsvinden. Groen-zwart zal er spelen op het grasveld en niet op het naastgelegen kunstgrasveld.

Omdat een officiële wedstrijd ‘s avonds zou kunnen worden gespeeld, is een aanpassing nodig aan de verlichtingssterkte en komt er een nieuwe installatie. “We gaan naar 200 Lux, die aanvraag is ingediend en wie het moet uitvoeren, is reeds op de hoogte”, zegt Jan de Keyser als burgemeester van Oostkamp. “We verwachten die werkzaamheden op korte termijn te kunnen laten uitvoeren. Wij als gemeente nemen die financiële last op ons omdat we het belangrijk vinden om een professionele ploeg op een professionele manier te onthalen.”

Contract voor drie jaar

Het gaat om een installatie met LED verlichting. De kostprijs bedraagt iets meer dan 40.000 euro. “Er is met Cercle Brugge een contract voor drie jaar. Groen-zwart zorgt voor een beperkte vergoeding. Maar eigenlijk is het vooral om twee redenen te doen. We hopen in dit post coronatijdperk dat mensen kunnen genieten van de matchen van Cercle Brugge. En het is een mooie steun aan Daring Ruddervoorde die langs deze weg misschien een aantal nieuwe supporters kan onthalen en mensen kan motiveren om zelf met voetbal te beginnen.”

Organisatie is voor Daring

Daring Ruddervoorde moet bij alle thuiswedstrijden van de beloften van Cercle de organisatie op zich nemen, zoals het onthaal van de spelers en scheidsrechters, er voor zorgen dat het sanitair en de kleedkamers toegankelijk zijn. De opbrengst van de cafetaria is voor hen.

De beloften van Cercle speelden maandagavond overigens een eerste keer op hun nieuwe locatie en wonnen met 3-0 tegen R. White Daring Molenbeek. Ono Vanackere scoorde voor de rust, Kurt Mert en Olivier Scholaert op strafschop legden in de tweede helft de eindcijfers vast. Groen-zwart start zo met een zes op zes en speelt volgende maandag 31 augustus om 18 uur opnieuw in Ruddervoorde tegen SK Deinze, zij het opnieuw en wellicht voor de laatste keer zonder toeschouwers. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier