Bij de pas 27-jarige doelman werd afgelopen week opnieuw kanker vastgesteld. Van Damme maakte het vreselijke nieuws zaterdagmiddag via z'n eigen kanalen bekend.

"Ik ben hier spijtig genoeg weer met slecht nieuws", vertelt hij aangeslagen in een filmpje op Instagram. "Ik heb gisteren de resultaten gekregen van mijn beenmerpunctie. Daaruit blijkt dat de leukemie terug is. Dat wil zeggen dat de behandeling die ik nu krijg, niet aanslaat. Er zijn dus geen andere mogelijkheden meer, want ik heb alle mogelijke behandelingen al gekregen en er zijn er geen meer over."

"Het enige dat ze nu nog voor mij kunnen doen, is me zo lang mogelijk in leven houden tot er ergens in de wereld iemand komt met een nieuwe behandeling", aldus nog Miguel Van Damme. "Ik word nu weer vier weken in quarantaine geplaatst en krijg een chemotherapie. In het verleden is al aangetoond dat die behandeling de leukemie uit mijn lichaam kan verdrijven. Ook al is het maar tijdelijk, het kan mij wat extra tijd geven. Hoe lang ik dit kan volhouden, weet ik niet. Ik kan er alleen nog aan toevoegen dat ik niet ga opgeven. Ik zal er alles aan doen om het zo lang mogelijk uit te stellen, maar het zal heel zwaar zijn. Het zal door het oog van de naald zijn. Maar zolang er een klein beetje hoop is, moeten we er blijven in geloven. Never give up."

De voltallige Cerclefamilie is enorm aangeslagen door dit nieuws en benadrukt alles wat mogelijk is te doen om Miguel en z'n familie bij te staan. Vanmorgen, voor aanvang van de training van Cercle, heeft Van Damme de ploegmaats en de technische staf toegesproken. Het was een zeer emotioneel moment. Van Damme vroeg zijn ploegmaten om morgen in de derby tegen Club Brugge een topwedstrijd te spelen.

Dat Cercle-doelman Miguel Van Damme opnieuw leukemie heeft, laat ook Club Brugge niet onberoerd. Van Damme geeft morgen de aftrap van de Brugse derby. Die wedstrijd start om 18.15 uur. "Verenig binnen Fort Jan Breydel en geef hem een hartverwarmend applaus als steun", roept Club op.

Bij de pas 27-jarige doelman werd afgelopen week opnieuw kanker vastgesteld. Van Damme maakte het vreselijke nieuws zaterdagmiddag via z'n eigen kanalen bekend."Ik ben hier spijtig genoeg weer met slecht nieuws", vertelt hij aangeslagen in een filmpje op Instagram. "Ik heb gisteren de resultaten gekregen van mijn beenmerpunctie. Daaruit blijkt dat de leukemie terug is. Dat wil zeggen dat de behandeling die ik nu krijg, niet aanslaat. Er zijn dus geen andere mogelijkheden meer, want ik heb alle mogelijke behandelingen al gekregen en er zijn er geen meer over.""Het enige dat ze nu nog voor mij kunnen doen, is me zo lang mogelijk in leven houden tot er ergens in de wereld iemand komt met een nieuwe behandeling", aldus nog Miguel Van Damme. "Ik word nu weer vier weken in quarantaine geplaatst en krijg een chemotherapie. In het verleden is al aangetoond dat die behandeling de leukemie uit mijn lichaam kan verdrijven. Ook al is het maar tijdelijk, het kan mij wat extra tijd geven. Hoe lang ik dit kan volhouden, weet ik niet. Ik kan er alleen nog aan toevoegen dat ik niet ga opgeven. Ik zal er alles aan doen om het zo lang mogelijk uit te stellen, maar het zal heel zwaar zijn. Het zal door het oog van de naald zijn. Maar zolang er een klein beetje hoop is, moeten we er blijven in geloven. Never give up."De voltallige Cerclefamilie is enorm aangeslagen door dit nieuws en benadrukt alles wat mogelijk is te doen om Miguel en z'n familie bij te staan. Vanmorgen, voor aanvang van de training van Cercle, heeft Van Damme de ploegmaats en de technische staf toegesproken. Het was een zeer emotioneel moment. Van Damme vroeg zijn ploegmaten om morgen in de derby tegen Club Brugge een topwedstrijd te spelen.Dat Cercle-doelman Miguel Van Damme opnieuw leukemie heeft, laat ook Club Brugge niet onberoerd. Van Damme geeft morgen de aftrap van de Brugse derby. Die wedstrijd start om 18.15 uur. "Verenig binnen Fort Jan Breydel en geef hem een hartverwarmend applaus als steun", roept Club op.