Manager Kevin De Bruyne ooit nog aan de slag bij Cercle Brugge

Patrick De Koster was op Twitter bijzonder trots dat zijn poulain Kevin De Bruyne voor een recordbedrag getransfereerd kon worden. © Twitter/Patrick De Koster
Redactie KW

Patrick De Koster, de manager van Kevin De Bruyne, leerde de kneepjes van het vak onder andere bij Cercle Brugge. Hij fungeerde er in het seizoen 2003-2004 enkele maanden als algemeen manager.

Met een recordbedrag van 75,6 miljoen euro werd Kevin De Bruyne de duurste Belgische voetballer. Patrick De Koster, sinds 2007 zijn manager, was in 2003-2004 ooit een drietal maanden algemeen manager bij Cercle Brugge. De Koster ging als een zelfstandige naar Cercle Brugge nadat hij daar door Georges Ingelbrecht werd aanbevolen als een zeer goede werkkracht. Dit bleek echter een mislukt huwelijk. De wegen van Cercle en De Koster scheidden al na drie maanden. Hij wordt nu nog bij Cercle omschreven als een correct persoon. Hij nam destijds zijn ontslag niet kwalijk. Bij zijn afscheid dankte hij voor de kans die hij bij de vereniging kreeg en trakteerde zelfs de leden van de raad van bestuur met een fles champagne.

Met zijn bedrijf J&S International Football Management begeleidt Patrick De Koster een vijftigtal voetballers. Hij komt nu nog in contact met Cercle Brugge, want in zijn portefeuille zit onder meer Faris Haroun en trainer Frederik Vanderbiest.

Patrick De Koster wou zelf ook reageren op dit item. “De functie was gewoon niet wat ik ervan verwacht had. Dat neigde meer en meer naar het commerciële, terwijl ik meer een man van het sportieve ben. Ik had het eerder voor een functie zoals die van Vincent Mannaert of Herman Van Holsbeeck en iets minder voor het commerciële dus. Ik had er een open babbel met voorzitter Frans Schotte over en we besloten uit elkaar te gaan. Ik werd dus nooit ontslagen. Ik wil ook benadrukken dat ik nog steeds goeie vrienden bij Cercle heb.”

(ACR/OVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier