Maarten Allijns weg (?) bij Cercle: “Er verandert niets, er komt gewoon iemand anders in de plaats”

Maarten Allijns kan nog bij Cercle aan de slag blijven, maar dan moet hij persoonlijk lid worden van de vereniging. © ACR
Redactie KW

Maarten Allijns vertegenwoordigde tot voor kort Global Estate Services in de raad van bestuur van de vzw Cercle Brugge. Omdat hij sinds midden juli niet meer werkzaam is bij de vastgoedgroep moet het bedrijf met de goedkeuring van de vereniging iemand anders inbrengen die de functie binnen de vzw kan waarnemen. Een beslissing wordt vermoedelijk zaterdag verwacht.

De raad van bestuur, onder voorzitterschap van Piet D’Hooghe, komt dan bijeen om eventueel de opvolging van Maarten Allijns te bekrachtigen. De zoon van KV Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns kwam goed een jaar geleden bij Cercle in de raad van bestuur van de cvba. Met de komst van AS Monaco en de vernieuwing van het bestuur van de cvba nam hij voor Global Estate – dat tevens vennoot is binnen de cvba Cercle Brugge – intern een plaats in de raad van bestuur van de vzw Cercle Brugge op.

Maarten Allijns (30) uit Wenduine, wiens echtgenote recent associeerde met notaris Wouter Bossuyt in Brugge, was omwille van het sportieve en zijn voetbalkennis meer dan welkom bij groen-zwart. Zo had hij vorig seizoen onder meer een hand in de komst van Ilombé Pelé Mboyo en tipte hij Cercle dit seizoen over Xavier Mercier. Allijns besliste midden juli zijn eigen weg te gaan en is dus niet langer werkzaam voor Global.

Maarten Allijns had een hand in de komst van Mboyo en tipte Cercle overXavier Mercier

Door dat vertrek is het zetelen als vaste vertegenwoordiger van Global Estate Services in de raad van bestuur dan ook onmogelijk geworden. De groep zal nu een opvolger naar voren schuiven die in de raad van bestuur van de vzw Cercle Brugge kan zetelen. “Het is eerder een juridische materie, conform de wetgeving moet Global Estate Services een vaste vertegenwoordiger aanduiden”, legt voorzitter Piet D’Hooghe uit. “Er verandert dus niets, er komt enkel een andere persoon in de plaats.”

Maarten Allijns kan nog altijd bij Cercle functioneren. “Een eerste vereiste is dat hij zelf persoonlijk lid wordt en een aanvraag indient. Voordien was hij geen persoonlijk lid, dat was via Global Estate.”

jeugdmanagement

Maarten Allijns werd bij zijn aanstelling in de vzw ook voorzitter van het jeugdmanagement op Cercle. “Maarten heeft de uitoefening van deze functie ‘on hold’ gezet, in afwachting van een pertinente oplossing omtrent zijn positie. Ik heb sindsdien en in afwachting die functie de voorbije weken waargenomen. Voor wat die invulling betreft, zal er wellicht ook zaterdag een beslissing genomen worden”, besluit D’Hooghe. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier