Lyle Foster trekt van Cercle Brugge naar Portugese Vitória Guimarães

Lyle Foster, vorig seizoen nog bij Cercle Brugge, gaat in Portugal voetballen. © ACR
Redactie KW

De Zuid-Afrikaanse spits Lyle Foster, die in de vorige competitie door AS Monaco aan groen-zwart uitgeleend werd, gaat nu definitief voor Vitória Guimarães voetballen.

Cercle Brugge leende eind augustus vorig jaar Lyle Foster bij AS Monaco. Hij was daarmee de eerste Zuid-Afrikaanse voetballer in de geschiedenis van groen-zwart. Hij groeide op in Soweto in Johannesburg en sloot zich aan bij Orlando Pirates, de oudste club van het land.

Hij doorliep er de jeugdrangen op de academie tot hij in september 2017 reeds deel uitmaakte van de eerste ploeg. Lyle brak er zelfs een record en scoorde op zeventienjarige leeftijd als jongste doelpuntenmaker ooit voor de Pirates.

Daarna kreeg hij interesse van AS Monaco en trok naar het Prinsdom waar hij later zijn debuut maakte bij de eerste ploeg aan de zijde van Radamel Falcao en Cesc Fàbregas, spelers waar hij thuis naar opkeek toen de Wereldbeker in 2010 in zijn land werd georganiseerd.

Contract van vijf seizoenen

Een jaar geleden werd de spits dan aan Cercle uitgeleend, waar hij 19 keer speelde en een keer scoorde. Foster leek bij zijn terugkeer bij AS Monaco zijn kans niet meer te krijgen en vond nu met Vitória Guimarães een andere club en een nieuwe uitdaging waar hij een contract ondertekende voor vijf seizoenen.

AS Monaco, de eigenaar van Cercle Brugge, laat overigens nog meer jonge voetballers gaan die een verleden hebben bij groen-zwart. Nabil Aliuoi, in het seizoen 2018-2019 in Brugge, trekt naar Le Havre in de Ligue 2. En de verdediger Yoann Etienne, datzelfde seizoen bij Cercle, is momenteel op proef bij Lorient, gepromoveerd naar de Ligue 1 en de ploeg van doelman Paul Nardi, tevens ex-Cercle. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier