Licentie Moeskroen-Péruwelz slecht nieuws voor Cercle Brugge

Door de licentie van Moeskroen-Péruwelz blijft de inzet van play-off 3 onveranderd. (Foto Belga) © BELGA
Redactie KW

Woensdagnamiddag raakte bekend dat eersteklasser Moeskroen-Péruwelz een licentie kreeg voor volgend voetbalseizoen. Dat heeft gevolgen voor Cercle Brugge, dat in play-off 3 aan de slag is.

De situatie rond Moeskroen-Péruwelz werd ongetwijfeld in de gaten gehouden in Brugge. Mocht de Licentiecommissie beslissen om de Henegouwers geen licentie toe te kennen voor het voetbalseizoen 2015-2016 dan had dat ook zijn gevolgen voor de play-off 3-ploegen en voor de Henegouwse fusieploeg, die dan sowieso zou zakken. De winnaar van het onderonsje tussen Cercle Brugge en SK Lierse zou dan in eerste klasse blijven en de verliezer zou dan nog drie tweedeklassers moeten bekampen om in de hoogste afdeling te blijven. Beide ploegen hoeven met dat scenario dus geen rekening meer te houden.

De verliezer zakt

Zo blijft de inzet van de degradatieplay-off dus behouden. De winnaar neemt het op tegen drie tweedeklassers en de verliezer zakt naar tweede klasse. Vrijdagavond nemen de ploegen het voor de tweede maal tegen elkaar op in Het Lisp. De Pallieters wonnen de eerste wedstrijd in het Jan Breydelstadion met 2-3 en gaan aan de leiding. Beide ploegen tellen evenwel evenveel punten, maar Lierse won een wedstrijd meer dan Cercle, dat met drie bonuspunten startte omdat het de reguliere competitie een plaats hoger afsloot.

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier