Laurenz Simoens (16) krijgt profcontract bij Cercle Brugge

Laurenz Simoens, in de middenste rij uiterst links.
Redactie KW

De Bruggeling, wiens vader Jan Simoens eveneens als jeugdspeler van Cercle een neus voor doelpunten had, is een zeer hard werkende en beweegbare spits die op verschillende aanvallende posities uit de voeten kan.

Laurenz Simoens, die op 21 april zeventien jaar wordt, ondertekende vrijdagmorgen bij Cercle Brugge een profcontract voor de komende twee seizoenen met optie. Hij kwam naar Cercle op zevenjarige leeftijd en is nu één van de sterkouders bij de U17. Het team dat wordt getraind door Bart Van Hecke en gewezen speler Jimmy De Wulf staat momenteel derde na Standard en Anderlecht. “Laurenz wordt het zoveelste jeugdproduct dat zijn kans krijgt bij de hoofdmacht van Cercle Brugge”, klinkt het bij groen-zwart.

Met het aantrekken van deze jonge spits wil de Vereniging aantonen dat de jeugdwerking goed werkt levert en tevens voorkomen dat voor eind dit seizoen jonge spelers andere oorden opzoeken. Twee talentvolle Brugse jeugdspelers van bij de U16 kozen intussen voor een andere club. Louis Declerck (Club Brugge) en Germaj Rousseau (KAA Gent).

(ACR/ Foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier