Laurent Guyot voorgesteld als nieuwe hoofdtrainer bij Cercle

Laurent Guyot is de nieuwe trainer van Cercle Brugge. © BELGA
Redactie KW

Zaterdagmiddag werd de nieuwe technische staf van Cercle Brugge officieel voorgesteld. Laurent Guyot volgt Frank Vercauteren op die Cercle naar 1A loodste.

De 48-jarige Fransman Laurent Guyot is nog maar pas in het land. Deze week nam hij nog afscheid van zijn ploeg in Toronto, waar hij de voorbije drie jaar achtereenvolgens directeur van het opleidingscentrum en sinds januari 2018 beloftencoach was. Vrijdag landde de nieuwe hoofdcoach in ons land.

Laurent Guyot: “Een eer om coach van Cercle te worden. Ik feliciteer de staf voor het werk van vorig seizoen. Als 18-jarige werkte ik bij Nantes onder Frank Vercauteren en nu zit ik hier als zijn opvolger. Het is de bedoeling om op dit niveau te blijven en jongeren op te leiden. Ik ken het niveau, want ik heb bij Nantes met enkele mensen gewerkt die de Belgische competitie kennen: William Vainqueur, Sofiane Hanni, Adrien Trebel, die ook bij Nantes opgeleid werd. Ik heb alvast veel zin om er aan te beginnen. Ik zag alvast enkele wedstrijden op video. En wees trouwens maar zeker dat ze in Frankrijk alle Belgische clubs kennen.”

Op de vraag hoe hij komend seizoen wil spelen, moest de nieuwe hoofdtrainer, die een uitstekende eerste indruk naliet, eens lachen. “Op elke persconferentie van een nieuwe trainer ben ik benieuwd naar het antwoord, maar wat je vandaag zegt, kan daar binnen een drietal maanden niet meer mee overeenstemmen. Vandaag moet ik eerst de ploeg leren kennen. Na de eerste beelden die ik zag, heb ik al een idee in mijn hoofd. Maar mijn job is om het maximale uit deze groep te halen. Vooreerst weten we dat we een goede verdedigende basis moeten hebben. Alles vertrekt van daaruit. Als we 70 procent balbezit hebben, ben ik tevreden, maar we moeten uiteraard realistisch zijn. Maar ik moet me eerst aanpassen aan de kwaliteiten van de groep en die perfectioneren.”

Drie nieuwe aanwinsten

Nadat vrijdag de Keniaanse linksachter Abud Omar werd vastgelegd, volgden zaterdagmorgen nog drie inkomende transfers: middenvelder Kevin Appin, rechtsachter Pierre-Daniel Nguinda en linkerflank Yoann Etienne worden dit seizoen ter beschikking gesteld door AS Monaco. “En er volgen binnenkort nog transfers”, klonk het geruststellend. Al zitten daar voorlopig nog geen (voetbal)Belgen tussen.

Een probleem dat François Vitali kent, al bleef hij vooralsnog vaag. “Alle ploegen kennen die problematiek. We willen een zo competitief mogelijke ploeg samenstellen. Dat we Belgen nodig hebben, is niet enkel ons doel, maar dat van alle ploegen. We moeten eerst en vooral kijken wat er beschikbaar is op de transfermarkt. Ook onze buren kennen die problematiek. Al besef ik dat het een vaag antwoord is.”

Tot slot werd ook het partnership met ADMB – vanaf 10 september Liantis – samen met Provikmo en Zenito, verlengd. Beide partners hebben een trouwe band sinds 10 jaar.

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier