Jimmy De Wulf en Wouter Artz trainen ook dit seizoen beloften Cercle Brugge

Jimmy De Wulf en Wouter Artz. © ACR
Redactie KW

De gewezen Cerclespelers verlengden hun verbintenis bij groen-zwart.

Jimmy De Wulf (39) speelde vanaf 2003 vijf seizoenen voor Cercle Brugge en keerde er terug om er na zijn actieve voetbalcarrière de jeugd te trainen. Hij begon in 2014 met de U17 om het seizoen daarop bij de beloften aan de slag te gaan. Met die ploeg werd hij samen met trainer Sven Charita kampioen. Nu begon de Bruggeling als trainer aan zijn vijfde seizoen bij de tweede ploeg van Cercle.

Wouter Artz (34) voetbalde bij groen-zwart van 2006 tot en met 2009 en keerde er in 2015 terug om de U16 te trainen waarmee hij kampioen werd in tweede klasse. Het seizoen daarop trok ook hij naar het belofteteam. Vorig seizoen zorgde het trainersduoDe Wulf- Artz ervoor dat zijn samen met hun spelersgroep in Play-off 1 aan de slag konden.

Ondertussen zijn de beloften onder hun leiding met de voorbereiding op het nieuwe seizoen bezig, met vriendschappelijke wedstrijden op KVC Wingene (16 juli), KSV Oostkamp (20 juli) en SCT Menen (27 juli). Daarnaast blijven beide trainers ambitieus. De Wulf, momenteel bezig met zijn Pro License-diploma, tekende bij Cercle bij voor een seizoen. Artz, in het bezit van een Uefa B-diploma, deed dat voor twee jaar.

“Voorlopig houden we het bij ons takenpakket”, stelt De Wulf. “Maar er zullen wel nog gesprekken volgen met trainer Fabien Mercadal en technisch directeur François Vitali om te bekijken wat er verder uitgerold kan worden. Met name de begeleiding van de jongeren kan daarin belangrijk worden.”

Ondertussen zijn drie trainers die vorig seizoen deel uitmaakten van de A-kern opnieuw in Frankrijk aan het werk. Laurent Guyot keerde terug naar Boulogne-sur-Mer in de derde klasse. Assistent Benoit Tavenot ging in dezelfde functie aan de slag bij FC Metz dat naar de Ligue 1 promoveerde en assistent David Vignes werd hoofdtrainer bij Bergerac PFC in National 2 Group B. Zoals bekend namen Fabien Mercadal, Rudi Cossey en José Jeunechamps voor dit seizoen hun plaats in.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier