Jimmy De Wulf en Wouter Artz trainen beloften Cercle Brugge voortaan voltijds

De tandem De Wulf- Artz begint aan het zesde seizoen bij de tweede ploeg van Cercle. © ACR
Redactie KW

Cercle Brugge is bezig met het vervolledigen van de technische staf. Jimmy De Wulf en Wouter Artz verlengden hun contract en krijgen als opdracht om de sportieve link met de eerste ploeg te optimaliseren.

Paul Clement is de nieuwe trainer van Cercle Brugge. Zijn vaste assistent Nigel Gibbs staat maandag op de eerste trainingsdag aan zijn zijde. De gewezen nationale jeugdtrainer en coryfee van Watford, waarmee hij meer dan vierhonderd wedstrijden speelde, was reeds assistent van Clement bij zijn twee vorige Engelse clubs, Swansea en Reading.

Eddie Lattimore zou de nieuwe fysiektrainer worden, met hem is het voor Cercle nog wachten op een definitief akkoord. Dany Verlinden blijft keeperstrainer en met huidig interimcoach Andreas Patz wordt gepraat over een verlengd verblijf. Cercle en technisch directeur Paul Mitchell bekijken hoe ze hem binnen de vernieuwde technische staf kunnen integreren. “Andreas weet ondertussen wie we zijn, hij kent de Belgische competitie van bij ons en van bij Moeskroen. Het zou goed zijn als we zijn kennis aan boord kunnen houden”, vindt voorzitter Vincent Goemaere.

Voltijds in dienst

Ook de gewezen spelers en boezemvrienden Jimmy De Wulf en Wouter Artz, die de beloften trainen, tekenden een nieuw contract en komen voltijds in dienst. Door het toepassen van de regel van drie eindigden de Cerclebeloften vorig seizoen op een mooie derde plaats, maakt de helft van de groep momenteel de voorbereiding mee met het eerste elftal en kregen Olivier Scholaert en Figo Suffys een contract aangeboden, in navolging van onder andere Thibo Somers.

De tandem De Wulf- Artz begint aan het zesde seizoen bij de tweede ploeg van Cercle. Jimmy De Wulf (40) speelde vanaf 2003 vijf seizoenen voor Cercle Brugge en keerde er terug om er na zijn actieve voetbalcarrière de jeugd te trainen. Hij begon in 2014 met de U17 om het seizoen daarop bij de beloften aan de slag te gaan. Met die ploeg werd hij samen met trainer Sven Charita kampioen. Ondertussen heeft hij bijna zijn Pro License diploma op zak.

Belangrijke jeugdwerking

Wouter Artz (35) voetbalde bij Cercle van 2006 tot en met 2009 en keerde er in 2015 terug om de U16 te trainen waarmee hij kampioen werd in tweede klasse. Het seizoen daarop trok ook hij naar het belofteteam.

“We hebben een zeer belangrijke jeugdwerking, nu opnieuw in Elite 1, en daar horen ook de beloften bij. Met Jimmy en Wouter willen we nu meer overkoepelend werken. Jimmy leverde vorig seizoen fantastisch werk, halftijds. Nu willen we met nog meer aandacht inzetten om de link tussen de eerste en de tweede ploeg beter te maken. Jimmy is zeer ambitieus. Hij krijgt een kans om zich te bewijzen zodat we dit positief kunnen evalueren. Kortom, beiden zullen het belofteteam aansturen, ontwikkelen en de link leggen met de A-kern. Paul Clement, onze nieuwe hoofdtrainer, zal dit moeten organiseren”, aldus de voorzitter.

De beloften van Cercle Brugge spelen op woensdag 8 juli om 19.30 uur een oefenwedstrijd in en tegen FC Veldegem. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier