Jeugdwerking Cercle Brugge en KFC Varsenare werken samen

© (Foto ACR)
Redactie KW

De jeugdacademie van groen-zwart wil met een aantal ploegen uit Oost- en West-Vlaanderen een win-winsituatie creëren en sloot na KDC Ruddervoorde en KFC Poperinge nu ook een samenwerking af met KFC Varsenare.

Het gaat om een samenwerking van drie jaar. Cercle Brugge behoort opnieuw tot de beste twaalf jeugdopleidingen van het land en wil jongeren in een sfeer van gezonde sportieve ambitie een degelijk en sportief verantwoorde opleiding aanbieden. De kennis en expertise van de jeugdtrainers van Cercle is essentieel. Ze beschikken allemaal over een door de Vlaamse trainersschool erkend voetbaldiploma. Ook bij de onderbouw zijn praktisch alle jeugdtrainers in het bezit van een pedagogisch diploma.

“We zijn zeer verheugd dat KFC Varsenare in het project wil stappen”, opent Diederiek Vermeersch die samen met Marc Van Opstaele als Assistenten Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding de samenwerking op poten zette. “Varsenare behoort op interprovinciaal niveau tot de betere in West-Vlaanderen. Voor ons is het heel belangrijk dat het een win-winsituatie is voor beide ploegen. Dat zowel Cercle als Varsenare daar goed uitkomen.”

“Wij gaan maximaal onze kennis op het gebied van TVO’s, trainers en spelers met Varsenare delen. Met de klemtoon op inhoud en we gaan daar veel tijd insteken. Het is niet de bedoeling dat we met vijftien verschillende ploegen willen samenwerken. Dit zal beperkt blijven zodat we dit goed kunnen doen”, aldus Vermeersch.

De samenwerking werd tevens via de sociale media bekendgemaakt door Cerclespeler Thibo Somers die in Varsenare als jonge voetballer begon. Bedoeling is dat Varsenare de betere spelers tussen U8 en U14, die zij bij omliggende ploegen zien, aan Cercle doorgeeft. Groen-zwart wil de kennis die zij hebben en hun manier van opleiden met Varsenare delen. Jonge voetballers van Varsenare zullen tijdens een thuiswedstrijd kunnen oplopen met spelers van de eerste ploeg, de jeugd van Cercle zal deelnemen aan een tornooi, er zullen vriendschappelijke matchen zijn en het eerste elftal zal ook in Varsenare tijdens de voorbereiding een oefenmatch spelen.

KFC Varsenare wil zoveel mogelijk zelfopgeleide jeugdspelers in de eerste ploeg, beschikt binnen de jeugdwerking over circa 355 jonge voetballers en streeft al langer naar een dergelijke samenwerking. “We zijn blijven volharden en zien in Cercle Brugge een ideale partner. Op voetbalvlak een verlengstuk van ons denken”, vindt Yannick Bousson, verantwoordelijke sportieve cel. “Cercle is geografisch goed gelegen. Onze jongens van rond onze kerktoren, die hopelijk de stap kunnen zetten naar hoger, kunnen bijvoorbeeld met de fiets naar Cercle. Wij gaan er op vooruit. Met de knowhow van Cercle kunnen wij nog verdere stappen zetten”, besluit Bousson.

KFC Varsenare organiseert overigens op woensdag 11 november in samenwerking met Wim Moortgat, de TVJO van FCV Dender, een prestigieus coronaproof tornooi met tachtig ploegen uit de regio, vanaf de U8 tot en met de U13.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier