Jeugdspelers van Cercle Brugge krijgen nieuwe verbintenis

Olivier Deman. © ACR
Redactie KW

Olivier Deman uit Knokke-Heist en Robbe Decostere uit Kortemark plaatsten hun handtekening onder een nieuw contract voor twee seizoenen, inclusief de optie om het daarna met twee jaar te verlengen.

Robbe Decostere (22) als verdediger en Olivier Deman (19) als aanvallende middenvelder, allebei opgeleid binnen de jeugd van Cercle Brugge, maakten afgelopen seizoen hun profdebuut in de Jupiler Pro League. Hun prestaties worden nu beloond met een nieuw contract bij groen-zwart.

Decostere kwam als een zestienjarige over van Club Brugge. Hij begon als jonge voetballer bij Kortemark en maakte de overstap naar KSV Roeselare om na vier jaar uiteindelijk naar Club Brugge te verhuizen. Daar speelde hij tot en met de U16 om uiteindelijk aan de ander kant van het Jan Breydelstadion te voetballen. Hij maakte zijn debuut in het eerste elftal van Cercle op het veld van KV Kortrijk in maart van dit jaar. In die maand deed Olivier Deman hetzelfde, thuis tegen Standard.

Olivier Deman begon bij Knokke te voetballen, in 2010 trok hij van Cercle naar Club Brugge om vier jaar later terug te keren. Hij combineert momenteel het voetbal met studies rechten aan de KULAK. Iets wat hij volgend jaar wellicht nog zal doen, zij het op een hogeschool niveau.

Volgens sportief directeur François Vitali is het een logisch gevolg dat beiden een nieuw contract kregen. “De doelstelling is om onze jeugdspelers verder te ontwikkelen waarbij het onze prioriteit is om dat te doen bij die spelers die de waarden van de Vereniging bezitten. Nu is het aan hen om deze aangeboden kans te grijpen om zich zo in de kern te knokken.”

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier