Jeugdsite Cercle Brugge steekt in het nieuw

Het bestuur van de vzw Cercle Brugge dankt iedereen die aan de vernieuwing meewerkte. (Foto ACR)
Redactie KW

Cercle Brugge kreeg voor aanvang van dit seizoen vanuit de KBVB officieel de bevestiging dat de jeugdwerking tot de Elite 1 behoort. Groen-zwart wil dat label volgend seizoen bevestigen.

Elite 1 bestaat uit twaalf ploegen en beschikt over de twaalf beste jeugdopleidingen in ons land. De voorbije maanden heeft de jeugdwerking van Cercle Brugge diverse initiatieven genomen om dat Elite 1 label waardig te zijn en om dit ook naar de toekomst toe te kunnen bevestigen.

“We zijn alle personen, vrijwilligers, sponsors dankbaar dat zij allen in dit positieve verhaal structureel hebben meegewerkt”, stelt Piet D’Hooghe, voorzitter van de vzw Cercle Brugge die ondermeer de jeugdwerking behartigt. “Zij hebben zich de afgelopen maanden immers ingespannen om de jeugdsite van Cercle Brugge op diverse fronten merkelijk te vernieuwen, te herstellen of te moderniseren. Om volgend seizoen over hetzelfde label te beschikken mogen we niet stilstaan. We moeten onze omkadering verder uitbreiden en de accommodatie nog verder verbeteren, ook al omdat alle andere ploegen dat zullen doen. We moeten dus volgend jaar meer punten behalen om tot die beste twaalf te behoren”, klinkt de voorzitter.

AS Monaco

Mede dankzij de sponsoring van AS Monaco hebben ze daar bij groen-zwart goede hoop op. Zij leveren jaarlijks een substantiële bijdrage. Deze zal minstens worden verdubbeld voor een verdere ontwikkeling van de jeugdopleiding in analogie met hun eigen werking en met de bedoeling ze in de eerste ploeg te krijgen. De bijkomende sponsoring laat de jeugdwerking en de vzw Cercle Brugge toe een aantal investeringen te doen.

“Het is misschien niet meteen zichtbaar, maar wel fundamenteel. Frans Goeminne, lid van de raad van bestuur van de vzw, heeft de werken gecoördineerd. Alle kleedkamers werden aangepakt, ze zijn voorzien van nieuwe elektriciteit en vernieuwd sanitair, met de bedoeling dat verder te onderhouden. De kantine wordt verder aangepakt, doe doelnetten zijn vernieuwd, er komen zitbanken die kunnen gesponsord worden en er kwamen mede door de steun van supportersvereniging D’Echte nieuwe dugouts.”

De jeugdwerking van Cercle telt 13 jeugdscouts en 21 trainers, waarbij enkele met een Uefa B en Uefa A diploma. Volgend seizoen wil men nog beter doen. Er wordt binnenkort een stickerboek uitgegeven en op training- en wedstrijddagen zijn er ver gevorderde plannen om een foodtruck te laten langskomen.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier