Jérémy Taravel bij Cercle heropgevist voor de Brugse derby

© (Foto Belga)
Redactie KW

De centrale verdediger en begin dit seizoen de aanvoerder van Cercle komt in de wedstrijdselectie voor de match van zondag tegen Club Brugge.

Jérémy Taravel (33) werd vorig seizoen door trainer Bernd Storck aan de kant gezet en naar de B-kern verwezen. Tijdens de bijzondere remonte onder de Duitser – die deze week met zijn nieuwe club DAC uit Slovakije in de Europa League met 7-0 werd uitgeschakeld door het Oostenrijkse Linz – was er voor Taravel bij Cercle geen plaats meer.

Bij aanvang van dit seizoen kreeg hij onder Paul Clement nieuwe speelkansen tot hij voor de verplaatsing naar Anderlecht niet meer in de selectie werd opgenomen, mede door de komst van de nieuwkomers David Bates en Harisson Marcelin.

Doordat Bates geblesseerd is werd Taravel nu heropgevist en maakt ook Serge-Philippe Raux-Yao als een andere centrale verdediger deel uit van de selectie van 21 spelers voor de kortste verplaatsing van het seizoen. Clement zal dus moeten een keuze maken achterin. Marcelin en Raux-Yao speelden eerder reeds drie jaar samen bij het Franse Auxerre. Marcelin maakte vorige maandag tegen STVV een knap debuut. Raux-Yao kwam in deze competitie nog niet in actie.

Bates kampt sedert deze week met een verrekking aan de linker heup en zal twee, drie weken niet beschikbaar zijn. Ook voor Alexander Corryn komt de stadsderby te vroeg. Hij is nog niet voldoende hersteld van zijn hamstringblessure. Guy Mbenza traint reeds deels mee met de groep. De spits wordt ten vroegste tegen KAA terug verwacht. Om aan voldoende of zes Belgen te komen en door de schorsing van Johanna Omolo komt Calvin Dekuyper tevens bij de groep die zaterdagmorgen een laatste keer trainde. Een training die voor even werd bijgewoond door een harde kern Cerclesupporters die de spelers met Bengaals vuurwerk en rook wilden aantonen hoe belangrijk de derby wel is. Ze klauterden hierbij zelfs op het dak van het nabijgelegen jeugdblok.

Dit zijn de 21 geselecteerden bij Cercle voor de derby van zondagavond: Didillon, Warleson, Goblet, Vitinho, Taravel, Ueda, Decostere, Raux-Yao, Velkovski, Marcelin, Vanhoutte, Hoggas, Dekuyper, Da Silva, Koshi, Kanoutré, Hazard, Hotic, Musaba, Ugbo en Somers.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier