Jarige Bernd Storck met Cercle Brugge tegen Anderlecht

© (Foto Belga)
Redactie KW

Bernd Storck wordt vandaag 57 jaar. Met zijn team Cercle Brugge trekt hij de laatste rechte lijn richting de belangrijke match van zondag tegen Anderlecht.

Cercle speelde de voorbije week een oefenmatch tegen Mandel United, vooral om enkele spelers matchritme te laten opdoen. Omolo was er opnieuw bij en speelde de hele wedstrijd, net als Vitinho, Ueda en Eppel. Van de Hongaarse spits was het van 10 november geleden dat hij eens negentig minuten competitievoetbal speelde. De Griekse verdediger Chatziisaias en ook Hotic stonden in december slechts een match tussen de lijnen. Trainer Bernd Storck vraagt daarom geduld te hebben met de nieuwkomers. “Het is voor hen allen nieuw, een nieuw soort voetbal in een andere omgeving en integreren in een nieuw team. Jammer genoeg verloren we Christie-Davis. Maar ik ben zeer tevreden met mijn nieuwe spelers, ook met de bijkomende keeper.”

De nieuwe doelman Moser moest in de oefenpartij tegen Mandel United normaal onder de lat staan, maar haakte in laatste instantie af wegens ziekte. De Duitser traint ondertussen opnieuw mee met de groep. Diverse andere spelers kampten de voorbije dagen overigens met darm- en maagklachten. Het is nog af te wachten wie er tegen zondag fit zal zijn. Vooral om de positie van linksachter in te vullen, wordt het puzzelen.

De Cerclecoach evalueerde nog even de match van de vorige speeldag. “Tegen Antwerp, een zeer ervaren team, domineerden we het spel, met 65 procent balbezit. We voerden druk naar voor, jammer genoeg zonder een weg naar het doel te vinden. Ik kan mijn ploeg niets verwijten. We liepen meer dan onze tegenstander, zij waren met tien en in die omstandigheden is het eerder andersom. Het resultaat was niet goed, we zijn uiteraard ontgoocheld, maar we zetten door. Tot de laatste adem die we hebben. En hoe de supporters reageren, geeft voor mij tevens voldoening om op de ingeslagen weg door te gaan.”

Cercle kan zondag door het verlies van KV Oostende iets dichter bij de kustploeg komen. Anderlecht speelt alvast een ander soort voetbal dan Antwerp. Dat weet ook Storck. “De druk ligt even hoog bij hen als bij ons. Zij hebben er net als ons nieuwe spelers bij. Ik heb er een goed gevoel bij, ook na de individuele gesprekken deze week.”

Cercle Brugge trok deze week de negentienjarige aanvaller Guy Mbenza aan. Hij is een speler voor de toekomst, traint nog dit seizoen met groen-zwart mee, maar zal in de cruciale fase van de competitie wellicht niet opgesteld worden. De Congolese international scoorde dit seizoen zes keer voor het Tunesische Stade Tunis waar Cercle hem weghaalde. Het huurcontract met Serrano werd ontbonden. Hij gaat in de Franse derde klasse aan de slag bij AS Béziers. En Stef Peeters is tot nu toen de meest verdienstelijke speler bij Cercle. Vriendenkring d’Echte, een supportersvereniging van groen-zwart, houdt ook dit seizoen een traditionele Pop-Poll. Uit de eerste stemronde, kort voor Nieuwjaar, kozen de supporters voor de Limburgse middenvelder. Hij kreeg het meeste punten, voor Biancone en Somers.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier