Irvin Cardona maakt zijn rentree bij Cercle Brugge

Redactie KW

De Franse spits speelde zijn laatste officiële match voor groen-zwart op 10 maart tijdens de promotiewedstrijd tegen Beerschot-Wilrijk. Trainer Guyot moet overigens zondagmiddag voor de verplaatsing naar Anderlecht een deel basisspelers missen.

Benjamin Lambot ondervindt hinder aan de dij en volgde deze week een aangepast trainingsprogramma. De wedstrijd op Anderlecht komt voor de aanvoerder te vroeg. Van Benjamin Delacourt wordt verwacht dat hij volgende week opnieuw kan aansluiten bij de groep. Lloyd Palun kwam met hinder terug na twee interlands met Gabon. Volgende week volgen voor hem onderzoeken die duidelijkheid moeten brengen. Gianni Bruno is op de terugweg na zijn spierblessure die hij op 29 september tegen Club Brugge opliep. Dylan De Belder ondervond deze week hinder op training. Om het risico op een blessure te vermijden, krijgt hij volgende week rust. Net als Serge Gakpé.

Dit zorgt voor de volgende selectie van 18 spelers: Nardi, Van Damme, Taravel, Etienne, Ueda, Vitinho, Abud, Koné, Mercier, Hoggas, Lusamba, Appin, Tormin, Hazard, Cardona, Bongiovanni en de West-Vlamingen Decostere en Deman, zij komen uit de eigen jeugdopleiding van Cercle.

De Cercletrainer wil zoveel mogelijk wedstrijden winnen. “Dat we dan zondag tegen Anderlecht spelen, maakt daar geen verschil in”, vertelt hij. “Die boodschap heb ik ook aan mijn spelers meegegeven. Onze doelstelling is om iedere week beter en beter voor de dag te komen, omdat we telkens op training werken aan de zaken die beter kunnen. Op basis van wat ik deze week op training zag moeten we zondag in staat zijn om iets te tonen”, aldus Guyot op de website van Cercle.

(ACR – foto Bart)